Maradt még benne

2022.08.02. 13:00

Beállította a rekordot Makai, de máris a túlteljesítésére készül

Igazi sikertörténet volt a siklósi Makai Renátó számára a Harkányban, a No Stress Sporttáborban rendezett CESA Liga erőember verseny. Nem csak, hogy a bajnokságot nyerte meg, de a CESA rekordját is beállította a WKF nehézsúlyú nemzetközi MMA bajnoka.

Kvanduk Bence

Forrás: Prémium Media & Sport Managment

Autó felhúzás, koffercipelés, kőgolyó emelés, traktorgumi forgatás, óriás súly egykezes fej fölé nyomása – ez volt a menü a 7 sportoló számára, aki kiállt a harkányi No Stress Sporttábor CESA Liga megmérettetésén versenyezni. A mezőnyben pedig kiválóan szerepeltek a hazai versenyzők.

A kevert harcművészeteket egy időre parkoló pályára állító Makai Renátó négy versenyszámot is meg tudott nyerni az erős mezőny ellenére is, így az ő kezét ütötte a bajnoki trófea. A páros küzdelmek alkalmával vele egy csapatban versenyző Jakab Viktor is elégedett lehetett a teljesítményével, ő az ötödik pozíciót kaparintotta meg.

A harkányi Jakab Viktor nyerte az óriás egykezes versenyszámot. 
Fotó: KZ

– Egyedül az óriás egykezest nem nyertem meg, mert bal kézzel nyomtam. Az erősebbik, jobb kezem addigra már túlzottan megterhelt volt, de így is jó helyezést hoztam abban is – árulta el Makai kérdésünkre.

Azonban nem csak a verseny jelentett ezen a hétvégén kihívást Makainak, hiszen saját maga elé állított egy olyan mérföldkövet, ami a legrutinosabb erőembereket is nagy feladat elé állítja. A CESA országos rekordját készült beállítani, s ez sikerült is neki. Ezt pedig csak maguk a számok tudják még hangsúlyosabbá tenni. Egy 207.1 kilogrammos kőgolyót rakott fel 122 centiméter magasságba. Ezt egy versenybíró is hitelesítette, így a vállalkozó szelleműeknek most a siklósi sportoló eredményét kellene túlszárnyalnia.

– Nagy öröm, hogy ez sikerült, mert rengeteget dolgoztam érte, sokat foglalkoztam ezzel a fajta edzésmunkával. A kőgolyó, mint versenyszám fekszik, mert nyers erő kell hozzá, és a korábbi sportolói múltam megalapozta ezt – jelentette ki Makai. – Jövőre szeretném ezt is megdönteni egy tíz kilóval, mert úgy érzem, még van bennem. Persze még idén is indulok erőember-versenyeken, mert látom, ahogy rutint szerzek, egyre előrébb kerülök. Az MMA-ba vagy más szabályrendszerű küzdelembe csak akkor térnék vissza, ha valami számomra érdekes, izgalmas dolog érkezne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában