Lépcsőfutás

2022.08.03. 12:01

Felértek a csúcsra, ráadásul igencsak gyorsan

Móga Richárd

Forrás: Katasztrófavédelem

Rotterdamban rendezték idén a XIX. World Police and Fire Games elnevezésű versenyt, ahol rendőrök és tűzoltók különböző általános és speciális sportágakban mérték össze a tudásukat. Magyarországról két tűzoltó lépcsőfutásban szállt versenybe a világ számos tájáról érkező sportemberével.

A rendőrök és tűzoltók világjátékára 70 ország 15 ezer versenyzője érkezett, akik július 22 és 31. között 60 sportágban küzdöttek az elsőségért.

Windischmann Dávid Roland tűzoltó őrmester, a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója és a korábbi pécsi tűzoltó, Molnár Máté tűzoltó őrnagy, jelenleg Budapesten a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka indult a próbatételen. Mindkét tűzoltó a Misina Tűzoltó Toronyfutó és a többi országos lépcsőfutó küzdelmen a korosztályukban komoly eredményekkel rendelkezik.

A 18-30 éves kategóriában Windischmann Dávid másodikként végzett a 7 perc 2 másodperces idejével. A 30-35 évesek kategóriájában Molnár Máté pedig ötödik lett a 6 perc 48 másodperces idejével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában