Fitness

2022.10.13. 09:29

A korcsolyákat dobta, de más terepen is sziporkázik Magó Ivett

Tizennyolc éven át szinkronkorcsolyázott, ráadásul több hazai és nemzetközi versenyen is jeleskedett, azonban két éve komoly elhatározásra jutott Magó Ivett, a Pécsi Tudományegyetem ötödéves biológia–testnevelés osztatlan tanár szakos hallgatója.

Móga Richárd

Forrás: Magó Ivett

Csapattársaival együtt rótta a köröket, ámulatba ejtette a szinkronkorcsolya szerelmeseit, helytállt az egyetemen, azonban valami újra vágyott. Két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy jelentkezik a Kiss Virág Team válogatóra mint bikini-fitnesz versenyző, azonban a Covid közbeszólt. Ennek ellenére lelkesedése nem tört meg. Elhagyta a péktermékeket, a finomított cukrot és a napraforgó olajat, így már azonnal komfortosabban érezte magát a bőrében. A konditermes edzésekre is rákapcsolt, de a járvány megnehezítette a dolgát. 

Ezzel párhuzamosan kedvet kapott a személyiedző-képzéshez, ahol mint kiderült, az egyik gyakorlati oktatója korábban versenyző volt a Men’s Physique kategóriában, így az ő segítségét kérte a felkészülésében. Tavaly januárban tehát Magó Ivett megkezdte a közös munkát Csala Dáviddal, a PTE TTK Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola PhD-hallgatójával. Jöhetett egy igazán kemény, közel másfél évig tartó időszak. 

– Először csak szakmai tapasztalatot szerettem volna szerezni ezzel, hogy hitelesebb szakember legyek a szakmában, hiszen igencsak telített ez a piac is, de én ezzel is ki akartam tűnni – nyilatkozta lapunknak Magó Ivett. – Meg szerettem volna tapasztalni saját magamon, hogy milyen folyamatok, változások mennek végbe egy felkészülés alatt a testben, és nem csak elméleti síkon ismerni ezeket. A felkészülés alatt voltak hullámvölgyek, nehézségek. Voltam nagyon reményvesztett is, de nem adtam fel. Összesen öt olyan napot tudok felsorolni, amikor csaltam az étkezésben, ebben volt 2 nagyobb is.

A rögös út ellenére eljutott élete első fitneszversenyére, amit meg is nyert október elején. Az IFBB Magyar Bajnokság Minősítő kategóriájában arany minősítést szerzett, a MEFOB-on pedig első helyen végzett. 

– Abban a pillanatban, hogy kimondták a második helyezettet, hatalmas öröm fogott el – mesélt élményeiről a 23 esztendős sportoló. – Tudtam, hogy megérte az a sok munka, és innentől nincs megállás. Jön a következő és a következő. Azt hiszem megérkeztem, ez lesz az én sportom, amiben otthon érezhetem magam hasonlóan a szinkronkorcsolyához. 
Mindenesetre túl sok ideje nem maradt az ünneplésre és a pihenésre, ugyanis jön a következő megmérettetés, méghozzá az INBA Hungarian Elite Tour, ami október 22-én lesz esedékes. 

– Addig már nincs sok vissza, úgyhogy igyekszünk mindent megtenni azért, hogy egy élesebb formát tudjunk prezentálni. Az eddigiek miatt pedig szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a barátaimnak és az edzőmnek is, hogy hittek bennem és támogattak – zárta gondolatait Magó Ivett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában