Ritmikus Gimnasztika

2022.10.18. 19:00

A pécsi csapat a budapesti elit ritmikus gimnasztika egyesületekkel is felvette a kesztyűt

Móga Richárd

Forrás: Pécsi Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület

Nem vesztegették az idejüket az elmúlt időszakban a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület sportolói, ugyanis az elmúlt hétvégéken huszonhat kiválóság képviselte a csapatot a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség által rendezett Magyar Kupán. Minden évben ez a legfontosabb és legnehezebb felkészülést igénylő verseny az országban.

Ezen a megmérettetésen csak olyan egyesületek tudnak elindulni, amelyek magas szakmai színvonalon működnek, továbbá képesek a budapesti elit ritmikus gimnasztika egyesületekkel felvenni a kesztyűt.

A baranyai alakulat volt az egyetlen vidéki, amely ilyen nagy számban vett részt a Magyar Kupán. A sikerességet mi se mutatja jobban, minthogy a felnőtt egyéni, válogatottakkal teletűzdelt mezőnyben az első hatban két pécsi lány is volt.

Lovász Luca összetettben negyedik, míg Fekete Liliána hatodik lett, sőt, Luca szalag gyakorlatával bronzérmet szerzett. 

– Büszkén mondhatjuk, hogy az utánpótlás versenyzőink is remekeltek – nyilatkozta lapunknak Hesz Zoltán, a Pécsi RGSE elnöke. – Kisgyermek, gyermek és serdülő sportolóink közül többen is dobogóra állhattak, Neukirchner Zoé pedig a 2009-es korosztályban egyéni összetett versenyben, valamint karikával  és labdával is Magyar Kupa győztes lett. Nagyon büszkék vagyunk rá, ő az egyik legkitartóbb és legszorgalmasabb sportolónk, aki minden nap Komlóról jár hozzánk edzésekre immár több éve. Gyermek és serdülő korcsoportban Team versenyben egyaránt bronzérmet szereztünk, míg kisgyermek egyéni csapatunk ezüstérmes lett. 

A folytatásban még megrendezik országos szinten a kéziszer csapatversenyt, melyen szintén indulni fog a pécsi klub, sőt, november végén az egyesületből nyolcan Brüsszelben bizonyíthatnak, méghozzá a Brussels Cup 2022 nemzetközi viadalán.

– Szívből gratulálok minden Pécsi RGSE-s sportolónak, és köszönöm a felkészítő edzőink, Ekaterina Dologa, Hesz Dominika és Peti Viktória kitartó munkáját, valamint a szülők mindenkori segítségét – zárta gondolatait Hesz Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában