Szektorlabda

2022.11.01. 16:14

Hetedszerre is bajnok a DÖKE Komló, Fülöp duplán örülhetett

Sikerrel rendezte meg az NB I.-es szektorlabda csapatbajnokság 4., azaz zárófordulóját Közösségek Házában a DÖKE Komló. Ez alatt pedig nem csak a kiváló körülményeket, és az ellenfelek elismerő biccentéseit érthetjük.

K. B.

Forrás: DÖKE Komló

Fotó: ULRICH PERREY

Sikerrel rendezte meg az NB I.-es szektorlabda csapatbajnokság 4., azaz zárófordulóját Közösségek Házában a DÖKE Komló. Ez alatt pedig nem csak a kiváló körülményeket, és a játékosok elismerő biccentéseit érthetjük. A vendéglátók ugyanis nem csak várták az első helyről az utolsó kört, de ott is fejezték be.

A gárda legerősebb összeállításában állt asztalokhoz: Fülöp, Szendrey, Pákai, Trecskó, és Major nézett szembe az ellenfelekkel.

Az elején még kicsit rozsdásan, nyikorogva működött a gépezet, de végül a bronzérmet szerző Vasi GE ellen összejött egy döntetlen a nyitányon. A legnagyobb rivális Testvériség azonban nem hibázott, s két ponttal közelebb jött a komlóiakhoz. Az ezt követően szorosan, 5–3-ra nyert összecsapások azonban élen tartották a DÖKE-t. Aztán az izgalmakat, talán valamelyest a görcsösséget hátra hagyva a játéknap közepén minden a helyére került, és 7-1-re nyert a Komló a Testvériség II. ellen, közben pedig meglepetésre az elsőszámú gárdája is botlott a fővárosiaknak. A komlóiak a következő két meccset behúzva eldöntötték a bajnoki cím sorsát. Ezzel pedig hetedszerre lett magyar bajnok a DÖKE Komló.

Az NB I. élmezőnyének végeredménye:

1. DÖKE Komló 83 pont

2. Testvériség SE I. 79 pont

3. Vasi GE 58 pont

A bajnoki címet megünnepelve, másnap a Takács Zoltán Memorialon is helytálltak a komlóiak, megünnepelve ezzel korábbi társuk emlékét.

A saját rendezésű tornán 9 komlói versenyző indult, a verseny ünnepélyes kezdőrúgását a névadó fia, Takács Ervin végezte le. A versenyen 31 fő állt az asztalokhoz, hogy a 9 fordulós svájci rendszerű megmérettetésen eldöntsék, ki vigye haza a legszebb serleget. Ebben 8 első osztályú, 15 másodosztályú játékos is helyet kapott. Kiélezett, szoros küzdelem alakult ki, az első helyek az utolsó körben dőltek el, senki nem tudott meglépni a többiektől, de végül két DÖKE játékos, Fülöp Elemér és Pákai György végzett az élen.

A Takács Zoltán Memorial 2022 végeredménye:

Főverseny:

1. Fülöp Elemér (DÖKE Komló)

2. Pákai György (DÖKE Komló)

3. Lukács Viktor (Testvériség)

II. osztály:

1. Szirmay Endre (Vasi GE)

2. Najror Zoltán (Szeged)

3. Horváth Imre (Józsefváros)

III. osztály:

1. Takács Lajos (DÖKE Komló)

2. Valics Lehel (Marosvásárhely)

3. Koszta Zoltán (Marosvásárhely)

Minősítés nélküli:

1. Kománcsik Zsolt (Egyesületen kívüli)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában