Mezei futás

2022.11.04. 12:02

Két ezüst került az ifjak gyűjteményébe

Szép eredményeket értek le a Kaposváron rendezett hétközi mezei futóversenyen a PVSK sportolói, ahol a Dél-dunántúli régió a serdülő csapatai szerepeltek.

bama.hu

Forrás: PVSK

Az U10 és U12-es korosztály számára kiírt Dél-dunántúli régiós eseményen a PVSK 8 fővel képviseltette magát.

A fiatalabbak között Fenyvesi Márton, és a mixváltó második lett. Az idősebbeknél a mixváltó az ötödik helyen végzett. A táv U10-ben 1500 méter, U12-ben 2000 méter volt, a rekortánhoz hasonló boritású pályán futottak a résztvevők.

– Elsősorban a versenylehetőséget akartuk kihasználni – nyilatkozta Freier Balázs a klub honlapjának. – Elég nehéz már ebben a korosztályban is jó eredményt elérni, mert vannak akik már fiatalon siettetik a jó eredményt. Ez az edzéselmélet szerint később lelassítja a gyerekek fejlődését. Mi a játékos edzéseket követjük és majd később jöhetnek a speciális edzések. A tehetségek később fognak kibontakozni és különösen jó eredménynek tartjuk Fenyvesi Márton (2013) 2. helyezését mert még csak játékos edzésekből érte el ezt az eredményt. Ebben a korosztályban a csapatversenyek a legfontosabbak és az U10-es mix csapatunk 2. lett, míg az U12-es csapatunk az 5. lett a nagy mezőnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában