Küzdősport

2023.01.13. 12:01

Február elején ismét megrendezik a Heckenberger Iván emlékversenyt

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Családias légkör, baráti hangulat, ráadásul a sportolás a fő mozgatórugó. Heckenberger Iván örökségének köszönhetően még mindig öröm lejárni a Dozso SE edzéseire, ahol korosztálytól függetlenül bárki kipróbálhatja magát a küzdősport világában.

Ki ne emlékezne a fekete öves, ötdanos mesterre, Heckenberger Ivánra, akinek a neve már-már egybeforrt az 1980-ban alapított Pécsi Dozso SE-vel, amely 1983 óta működik egyesületként. Nagy népszerűségnek örvendett már akkoriban is, hiszen közel háromszáz érdeklődő látogatta az első edzéseket. A mester­edző számára az volt a legfontosabb, hogy tanítványai sikeresen szerepeljenek és népszerűsítsék a küzdősportot. Halála után két egykori tanítványa, Jónás Zoltán és Joó Sándor úgy döntöttek, hogy nem hagyják veszni „édesapjuk” örökségét. 

– Iván bácsi utolsó kívánsága az volt, hogy a munkásságát vigyük tovább. Megígértük neki, hiszen olyan volt a viszonyunk vele, mintha az édesapánk lett volna – mesélték lapunknak korábban a fiatal edzők.

Nos, az edzések azóta is zajlanak, a sikereket futószalagon szállítják, ráadásul február 11-én a Lauber Dezső Sportcsarnokban jön a Heckenberger Iván emlékverseny, ahol sok tehetséges sportemberrel találkozhatunk. Ezúttal K1, K1 Light, Muay Thai szabályrendszerben történő küzdelmekre lesz lehetőség, a színvonalas összecsapások pedig vélhetően nem maradnak el idén sem.

 

Címkék#muaythai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában