Kosárlabda

2023.01.11. 19:50

Nem bízták a véletlenre: küzdelmes párharcokat követően jutottak tovább a pécsi lányok

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Küzdelmes mérkőzésen aratott győzelmet az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata a Piestanske Cajky ellen, így kettős sikerrel jutott be az Európa-kupa nyolcaddöntőjébe.

Szép számú nézőközönség látogatott ki szerda este a Rátgéber Akadémiára, hogy biztassa az NKA Universitas PEAC kosárlabdacsapatát az Európa-kupa visszavágóján, ahol a nyolcaddöntőbe jutás volt a tét. Egy héttel ezelőtt a pécsi klub hatpontos előnyt szerzett Pöstyénben, de mindenki pontosan tudta, hogy ez a párharc még nem lefutott.

A találkozó első pontját ugyan a házigazda jegyezte Wentzel Nóra révén, de ezt követően sokkal inkább a vendégcsapat akarata érvényesült az első negyedben. Többek között köszönhetően annak, hogy a Peter Jankovic alakulata agresszív védekezést alkalmazott, ezzel pedig nem igazán bírt mit kezdeni a PEAC, ráadásul a baranyai pontok sem jöttek igazán. Mindenesetre az etap végére sikerült három pontra csökkenteni a különbséget, pedig nyolc is volt közte.

Calhoun parádés hárompontosával folytatódott az összecsapás, de a szlovák bajnokcsapat továbbra is fáradhatatlanul ment előre. Azonban a lendületet néhány sikeres távolival sikerült megtörni, így előnnyel vonulhatott pihenőre a PEAC, pedig aztán sokáig nem így nézett ki.

Tehát kényelmesebb helyzetből várhatta a harmadik negyedet a pécsi gárda, sőt, a Piestanske mintha bent maradt volna az öltözőben. Nem is beszélve arról, hogy a pontok sem jöttek igazán egyik oldalon sem.

Az utolsó tízpercre mindent fel kellett tennie egy lapra a pöstyéni klubnak, és extra fokozatra kellett volna kapcsolnia, de a házigazda egy pillanatig sem bánt kesztyűs kézzel vetélytársával. Ezzel az NKA Universitas PEAC játszhat a nyolcaddöntőben a a Villeneuve d’Ascq LM (francia)–London Lions (angol) párharc győztesével, aminek a visszavágója a lapzártánk után ért véget.

NKA Universitas PEAC–Piestanske Cajky 63–57 (13–16, 21–16, 15–10, 14–15)
Női kosárlabda Európa-kupa, nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó. Pécs. 850 néző. PEAC: Burdick 4, Wentzel 9/3, CALHOUN 20/12, KATANICS 16/3, KISS V. 14. Cserék: Simon Zs., Szücs R., Sanchez, Laczkó. Vezetőedző: Jovan Gorec. Piestanske: James K. 7, Jurcenkova 8, MARTISKOVA 11/3, MANDICS 15, Mujovics 8. Cserék: Moravcikova, Rusinakova 8/6, Tausova. Vezetőedző: Peter Jankovic.

Ez következik (01. 15.): PEAC–Vasas Akadémia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában