Vívás

2023.02.10. 13:39

Szentpáli vívta ki a PEAC első érmét

Sz. Zs.

Forrás: Shutterstock

A serdülő vívó fiúk vitték a prímet a PTE-PEAC soraiban a Vasas által megrendezett Olimpici Grand Prix harmadik állomásán, a Kulcsár Győző-emlékversenyen a hétvégén. A 84 fős mezőnyben három pécsi fiú indult: Nagy-Tószegi Soma és Szentpáli Dániel vereség nélkül jutott a táblára, de Bagoly Benedek is csak egyszer maradt alul négy győzelme mellett – ő a 23., Nagy-Tószegi a 6. helyen zárt. Végül csak Szentpáli ért el a legjobb 4-ig, ahol a későbbi győztestől kapott ki, ám nagyszerűen kivívott bronza így is a PEAC vívószakosztály első idei dobogós helyezését jelentette. 

A gyermek fiúk 112 fős mezőnyében Marczi Balabánnak sikerült a legjobban a verseny, 5 győzelemmel és 1 vereséggel zárta a csoportmérkőzéseket, majd további 2 győzelemmel 25.-ként végzett. A lányok között egyedül Bagoly Adél nyert asszót a táblán is, ahol végül a 22. helyet szerezte meg. 

Az újonc korosztályban a négy pécsi induló közül Faragó Tamara bizonyult a legeredményesebbnek: negyeddöntőbeli szoros vereségével a 8. lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában