Utánpótlás foci

2023.03.22. 13:00

A ráadásban döbbentette meg a PMFC a Szombathelyet

Kvanduk B.

Forrás: Kurdi József/PMFC

Nincs nyugta az elittel versenyző PMFC U19-es labdarúgócsapatának, hiszen sorra az ország legtehetségesebb labdarúgóival, legtehetősebb akadémiáival kell szembenéznie. Ezen a hétvégén a szombathelyi Illés Akadémia volt a vendége Nagy Dávidéknak, akik ugyan hátrányba kerültek, de percekkel később kiharcoltak egy büntetőt, majd a ráadásban fordítottak is. 

Az U17-nek nem ment ilyen jól a középső csoportban, a III. kerület otthonában gól nélkül zárták a mérkőzésüket, amiért pontot sem osztottak számukra. 

PMFC–Szombathely 2–1 (0–0) 
Országos labdarúgó U19, A-csoport, 4. forduló. Gólszerzők: Nagy Dávid (68. – büntetőből), Szabó Dávid (90+4.), ill. Zsédely (63.). 

III. kerület–PMFC 2–0 (1–0) 
Országos labdarúgó U17, B-csoport, 4. forduló. Gólszerzők: Árva (6.), Farkas B. (93.). 

Regionális U17, Délnyugat, Felsőház 
A régiós U17-es bajnokságban sincs megállás. A Szentlőrincnek a Kaposvölgyét kellett fogadnia, és jó vendéglátóként két labdát is betett az ellenfél hálójába. Varga Botond és Kolonits Brendon góljai ugyanakkor önmagukban semmit se értek volna, ha a védelem nem nullázza le a riválist. 
A PVSK tehetségei Újbudára túráztak, s viszonylag gyorsan, nem egész fél órát követően még a vezetést is megszerezték. A második játékrészben azonban az ellenfél hármat lőve képes volt fordítani.

A PEAC szabadnapos volt ezen a hétvégén.

Újbuda–PVSK 3–1 (0–1) 
Gólszerzők: Abdussayed (60., 71., 90.), ill. Zsidai Donát (25.).

Szentlőrinc–Kaposvölgye 2–0 (0–0) 
Gólszerzők: Varga Botond (78.), Kolonits Brendon (88.). 

A régiós U19 délnyugati felsőházában a PVSK ma kezdi meg a szereplését Baján 15.00-kor. A Középházba kvalifikáló Kozármisleny szombaton 13.00-tól a Csákvár otthonában szerepel majd, míg a szentlőrinci ifjak vasárnap délben látják vendégül a Maroshegyet. Az alsóházba csöppenő PTE-PEAC szombaton délután kettőkor fogadja majd a Balatonlellét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában