Quad

2023.03.29. 14:31

Begyújtotta a rakétákat az egerági quad versenyző

Móga Richárd

Forrás: Ocskó Zsófia

Eredményes, élménygazdag évet tudhat maga mögött a tizenhét esztendős egerági Ocskó Barnabás, aki élete első külföldi versenysorozatán bizony letette a névjegyét. Ezt a lendületet sikerült átmentenie erre az esztendőre is, hiszen egy jól kiérdemelt második hellyel kezdte a 2023-as horvát quadcross versenysorozatot.

Már az elmúlt időszakban is ódákat lehetett zengeni a tizenhét éves egerági Ocskó Barnabásról, aki a quadozás világában találta meg önmagát, ráadásul futószalagon szállítja a szebbnél szebb eredményeket. A 2023-as horvát quadcross versenysorozatának első állomásán horvát, szlovén, bolgár és magyar versenyzők mérették meg magukat. Ez tehát nem változott a tavalyi idényhez képest, de a létszám igen. Immáron tizennégy versenyző indult profi kategóriában, ahol még az eső áztatta talaj is komoly kihívást jelentett.

A nagy erőt igénylő, ugratókkal, hullámsorokkal teli pályán az ötödik időt érte el Ocskó a felkészülésen, így maradt benne némi hiányérzet. Mint ismert, minden versenynapon két futam van, melyet külön-külön pontoznak, és az összpontszám alapján alakul ki a végeredmény, így még bőven volt esély a javításra.

Az első próbatételen ötödikként fordult, de nagy csatát követően feljött a harmadik pozícióba, amit már nem engedett ki a kezei közül. A második alkalommal a fáradtság is nagy hatással volt az indulókra, de az izgalom nem maradt el.

Horvát vetélytársával együtt másodikként kezdhette a hajrát a baranyai sportoló, majd röviddel utána riválisa begyújtotta a rakétákat. Aztán jött az élen lévő bolgár küzdőtárs váratlan bukása, ami alaposan felkavarta a sorrendet. Mindenesetre Ocskó Barnabás végig koncentrálva őrizte második helyét, pedig folyamatosan érte hátulról nyomás. Szerencsére megmaradt a kitartás, ezzel pedig másodikként zárta a futamot, valamint a nap végén is a dobogó második fokára állhatott fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában