Tenisz

2023.03.14. 16:20

Szettelőny után kapott ki a második helyen kiemelt cseh ellenfelétől Bartha Panna

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Nagy csatában alulmaradt a PVTC kiválósága, Bartha Panna az Antalyában zajló 15 ezer dolláros teniszverseny első körében, miután három szettben kikapott a második helyen kiemelt cseh vetélytársától, Struplova Juliettől.

Nem is olyan régen még arról számolhattunk be, hogy a pécsi sportoló aranyéremmel zárta a felnőtt fedettpályás Országos Tenisz Bajnokságot.

– Az pécsi Ob rendezésének nagyon örültem, mert itthon mindig sokan kijönnek szurkolni nekem – mesélte lapunknak Bartha. – Inkább salakon edzettünk az előttem álló versenyeim miatt, és bíztam benne, hogy hamar megszokom majd a keménypályát. Sajnos egy hónapja egy törökországi versenyen összeszedtem egy hasfalhúzódást, így azóta nem adogattam. Az első fordulós meccsem előtti napon szerváltam először. Szerettem volna megnyerni a tornát, hiszen számos korosztályos egyéni magyar bajnoki címem van, de felnőtt Ob még nem jött össze, pedig korábban már kétszer is döntőztem egyéniben. Tehát nagyon örülök ennek a címnek, a jövőben pedig a WTA pontjaimat szeretném növelni.

Még mielőtt egy újabb török kalandba kezdett volna, ellátogatott szerkesztőségünkbe, hogy átvegye az év női sportolójának járó díjat.

Mindezek után jöhetett a török torna, ahol a sorsolás nem igazán kedvezett a baranyai teniszező számára, hiszen már az első körben megkapta ellenfélül az egyik nagy esélyest. Ennek ellenére az első felvonásban csúnyán hoppon hagyta riválisát, sőt, csupát egyetlen gémet nyert a cseh tehetség. A második szettre összekapta magát Struplova, ugyanis első adogatásaiból 62 %-ban pontot szerzett, sőt, második adogatásainak 67%-ból is eredményes volt. Ráadásul 3/3 bréklabdát hárított.

A döntőjátszma elején Bartha viszont azonnal előnybe került, de az idő haladtával elfogyott erejével, az adogatással pedig hadilábon állt, így elmaradt a bravúr. A pécsi teniszező Ilay Yoruk oldalán még maradandót alkothat párosban, de egy sokat látott török páros ellen kellene abszolválni a nyolcaddöntőt.

Eredmény: Bartha Panna–Struplova Julie 1:2 (6:1, 2:6, 3:6)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában