Női futball

2023.03.30. 16:45

Szintet lép a PMFC

Tovább fejlődik a PMFC női labdarúgó szakága. A 2023/2024-es idénytől már felnőtt csapatot is indít az egyesület az NB II. Nyugati-csoportjában, így a pécsi tehetségek helyben kamatoztathatják majd elsajátított tudásukat.

bama.hu

Forrás: PMFC

Íme a klub közleménye:

Újabb szintre lép a PMFC Női Akadémia, nyártól teljessé válik szakosztályunk piramisa. A 2023/24-es szezontól ugyanis a leány utánpótlás csapatok mellett már felnőtt együttest is indítunk a női NB II Nyugati-csoportjában. A tervek szerint a játékoskeret gerincét zömében tehetséges akadémistáink alkotják majd, ezáltal a Pécsett futballozó lányok fejlődése sem torpan meg, akikkel együtt építkezve idővel a legmagasabb szintre juthatunk el a hazai női labdarúgás terén.

– Komoly szinten szeretném folytatni a labdarúgást. Mivel Pécsre jöttem egyetemre, ezért is kerestem itt csapatot és azért választottam a PMFC-t, mert hosszútávon itt látom a legjobb lehetőséget a fejlődésre – nyilatkozta Nyéki Mónika, U19-es csapatunk támadója, aki télen csatlakozott az egyesülethez. – A pesti tapasztalatokkal szemben kiváló körülmények között dolgozhatunk. Nagy reményekkel és izgalommal várom az előttünk álló kihívásokat. Minden adott, így már csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle.

Akadémiánkon belül a kiskorosztályos (U7-U13) képzés mellett a nagyobb lányok a kiemelt országos U15-ös, U17-es és U19-es bajnokságban bizonyíthatnak hétről-hétre, valamint egyre több hazai és külföldi nemzetközi tornán képviselhetik a piros-fekete színeket, ráadásul a sikereket is szép számban aratják le együtteseink. Tehetségekben nincs hiány, sőt, a régiós válogatottak mellett egyre több játékosunk kap meghívást és lehetőséget a korosztályos nemzeti csapatokban, így például Máté Nóra, U17-es csapatunkat erősítő középpályása is nagy lehetőségek előtt áll.

– Tavaly júniusában igazoltam Pécsre, annak érdekében, hogy akadémiai szintén folytathassam a pályafutásomat – mondta Máté Nóra. – Jó döntést hoztam a váltással, ide is költöztünk, szüleim pedig nagyon sokat segítenek és támogatnak. Célom, hogy minél több válogatott összetartáson részt vegyek, és mihamarabb bemutatkozhassak a korosztályos válogatottban. Szeretném a jövőben az NB II-es csapatot erősíteni, és felkerülni a NB I-be. Természetesen a legfőbb vágyam a felnőtt válogatottban játszani és esetleg egy külföldi csapatban is kipróbálnám magam.

A 16 esztendős baja születésű Égi Barbara is hosszú távú célokkal érkezett a PMFC Női Akadémiájára. Az U17-es csapat játékosának pályafutása társaihoz hasonlóan szintén szépen ível felfelé, a BLSE-nél töltött éveket követően játszott Szegeden, ezt követően pedig a Puskás Akadémiával ért el szép sikereket, miközben gólkirálynői címet is szerzett. Tavaly úgy döntött, hogy Pécsen folytatja focista karrierjét, ezzel párhuzamosan a továbbtanulást is fontos céljának tekinti.

– A focit a legmagasabb szinten szeretném űzni. Erre a PMFC-nél minden adott, ráadásul már többször lehetőséget kaptam az utánpótlás válogatottban is. Azért dolgozom, hogy mihamarabb a felnőttek mezőnyében bizonyíthassak. A nyáron induló NB II-es csapat minden akadémistának jövőképet biztosít, hiszen mindenkinek az a vágya, hogy felnőtt szinten játszhasson. A labdarúgás mellett fontosnak tartom a tanulást is. E téren is komoly terveim vannak, jogi pályára készülök – tette hozzá Égi Barbara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában