Kosárlabda

2023.04.19. 19:56

Nem érheti szó a ház elejét: az utolsó másodpercekig esélyes volt a győzelemre a PINKK

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Valóságos meccsdömping volt szerda este, már ami a magyar élvonalbeli kosárlabdát illeti, így tehát nem a PINKK-Pécsi 424–Szigetszentmiklós volt a legjobban várt találkozó, de amilyen motiváltan, harciasan várta idénybéli utolsó előtti próbatételét Kovács Dénes alakulata, jópáran bízhattak abban, hogy a baranyai együttes megszerzi hőn áhított győzelmét.

A küzdeni akarás hazai oldalon már a feldobásnál megmutatkozott, mikoris Kovács Kitti úgy ment a labdáért, mintha az élete múlt volna rajta. Tegyük hozzá, el is hozta a játékszert. Ezt követően a házigazda mindenképp hárompontossal szeretett volna indítani, azonban ez nem sikerült, viszont a vendégcsapat egy 9–0-ás sorozattal megadta a meccs alaphangját.

Hat perc elteltével a pécsi tréner időkérés keretein belül próbálta feltüzelni lányait, ennek pedig a negyed végére meg is lett az eredménye, ugyanis a tizenkét pontos hátrányt sikerült hatra csökkenteni.

A második felvonás kiegyenlített játékot hozott, de nagy kérdés volt, hogy az utolsó másodperces szigetszentmiklósi hármas miként hat a házigazdára. Persze búslakodni nem kellett, hiszen így is belátható távolságon belül maradt a kihívó.

Sőt, a nagyszünetet követően bravúros játékkal rukkolt elő a PINKK, ez pedig reményt adott a játékosok számára, na meg egy nagyon jó végjátékot a szurkolóknak, de egy hajszállal jobb volt a Szigetszentmiklós.

PINKK-Pécsi 424–Szigetszentmiklós 68–71 (13–19, 11–15, 24–17, 20–20)
Tippmix Női kosárlabda NB I., 9-12. helyért. Pécs. Vezette: Kovács N., Radnóti, Utasi. PINKK: Tenyér 6, Szücs L. 9/6, Vincze 2, Árvai 9, KOVÁCS K. 17/3 Cserék: HORVÁTH Zs. 19/9, Zsilinszki 6, Bojtár. Vezetőedző: Kovács Dénes.

Ez következik (04. 22.): PINKK-Pécsi 424–VBW CEKK Cegléd (18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában