Ralinyitány

2023.04.03. 09:17

Újabb Ranga száguld a bajnoki cím felé

Sz. Zs.

Forrás: rallyeyes.hu

Fotó: Adrian DENNIS

A szenzációsan autózó pécsi Ranga Péter, Czakó Janek kettős a Székesfehérvár-ralin megszerezte pályafutása második abszolút futamgyőzelmét. A szombaton kezdődött idénynyitó vasárnap reggel a 10.35 kilométeres várpalotai szakasszal folytatódott, majd délután a MOL Aréna Sóstó parkolójában a célceremóniával zárult. 

A győztes Ranga Péter a célban köszönetet mondott a csapatnak, és navigátorának, Czakó Janeknak is, tudósít a verseny hivatalos honlapja: – Az első nap takarítottuk a pályákat, vasárnap már egész sok gyorsaságit nyertünk, kétszer is a tésit. A rajt előtt nem mi voltunk a legesélyesebbek, de örülök, hogy hat év elteltével a második abszolút futamgyőzelmünket is megszereztük!

A második helyen a korábbi abszolút bajnok Vincze Ferenc végzett, aki az utolsó szakaszon zárkózott fel. A verseny délután a MOL Aréna Sóstó parkolójában a célceremóniával zárult, a díjakat Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere adta át.

Székesfehérvár-rali, az ORB 1. futama, abszolút végeredmény: 
1. Ranga Péter, Czakó Janek (Pécsi Sport Nonprofit Zrt., Škoda Skoda Fabia R5) 1:16:06.6, 
2. Vincze, Percze (Korda Racing, Škoda Fabia R5) 18.9 másodperc hátrány, 
3. Velenczei, Vánsza (Topp Cars, Škoda Fabia Rally2) 20.7 mp h.

A HUMDA Országos Rally Bajnokság április 29-30-án az ORB2, ORB3 és Historic kategóriákkal Esztergomban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában