Női foci

2023.05.30. 16:00

Győzelemmel zárták az idényt a pécsi lányok

K. B.

Forrás: PVSK

Megcselekedte a PVSK női labdarúgócsapata, amit a záró fordulóban kellett, legyőzte a sereghajtó Ajkát, s ezzel biztosította hatodik helyét az NB II. Nyugati csoportjában az együttes. Jól mutatja az is, mennyire kellett az erre a szezonra megalakuló pécsi lányoknak a siker, hogy a Pápa mindössze egyetlen egységgel maradt le tőlük.

Ami a találkozó illeti, a Pécs a 39. percben szerzett vezetést egy remekül eltalált átlövésből, Farkas Jázmint ünnepelhették a többiek. A fordulást követően aztán ismét ő köszönt be a hazaiak egyenlítő találatára válaszolva. A mérkőzés végkimenetel a 66. percben vált szinte biztossá, amikor Szabó Bernadett, a Vasút házi gólkirálya is megzörgette a hálót.

FC AJKA–PVSK 1–3 (0–1)
Női labdarúgó NB II., Nyugat, 22. forduló. A pécsi gólszerzők: Farkas J. (39., 61.), Szabó B. (66.).
Győrki Ákos, edző: – Az első félidőben inkább a küzdelmen volt a hangsúly, de Farkas Jázmin távoli lövésének hála így is vezetéssel fordultunk. A második játékrészben több tetszetős akciót vezettük és erőnlétben is ellenfelünk fölé kerekedtünk, ami szerencsére a gólok számában is megmutatkozott.

A végeredmény: 1. Budaörs 58 pont, 2. Csepel 49, 3. Azul Verde 48, 4. ZTE 40, 5. Nagykanizsa 31, 6. PVSK 24, 7. Pápa 23, 8. Pénzügyőr 17, 9. Almásfüzitő 14, 10. Paks 9, 11. Ajka 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában