Kosárlabda

2023.05.26. 14:20

Háromból semmi, ráadásul Juhász is kevesebb játékpercet kapott – (videó)

Móga Richárd

Forrás: FIBA Basketball

Harmadszor is magára ölthette tétmeccsen a Minnesota Lynx mezét Juhász Dorka, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, de az első siker még mindig várat magára, ugyanis ezúttal a Phoenix Mercury bizonyult jobbnak az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában.

Egy hónapja még arról írhattunk portálunkon, hogy az amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) játékosbörzéjén kiválasztották a pécsi kosárlabdázót, azóta pedig már három bajnokit is maga mögött tudhat. A Chicago Sky ellen csereként 14:48 percet töltött a pályán, ezalatt öt pontot szerzett és leszedett három lepattanót, míg az Atlanta Dream ellen csereként 13:14 percet töltött a pályán, és leszedett négy lepattanót, továbbá kiosztott két gólpasszt is.

Ezúttal ennél kevesebb idő jutott neki, ugyanis közel hét percet töltött a parketten, ez idő alatt pedig egy gólpasszt jegyzett. Igaz, volt három mezőnykísérlete (két kétpontos, illetve egy hárompontos), de nem járt szerencsével.

Csapata egyébként a nagyszünetet követően remekül játszott, de az első két negyedben begyűjtött tizenhét pontos hátrányt már nem sikerült ledolgozni.

Eddigi eredmények: Minnesota Lynx–Chicago Sky 66–77, Minnesota Lynx–Atlanta Dream 77–83, Phoenix Mercury–Minnesota Lynx 90–81.

Juhász Dorkáék legközelebb hétfőn hajnalban lesznek érdekeltek a Las Vegas Aces ellen, magyar idő szerint 03.00-kor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában