Labdarúgás

2023.05.18. 14:20

Két magasabb osztálybéli csapatot kigolyózva jutottak döntőbe

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Hosszú, tartalmas idényen vagyunk túl, már ami a Baranya Megyei Kupa idei kiírását illeti, ráadásul egy újabb lépéssel közelebb kerültünk a bajnok kilétéhez.

Négy labdarúgócsapat is már úgy vághatott neki az elődöntőnek, hogy legfőbb céljukat elérték már a sorozatban, ugyanis azzal, hogy bekerültek a legjobb négy közé, jogot szereztek a 2023.2024. évi MOL Magyar Kupa küzdelmeiben történő szereplésre. Ennek ellenére természetesen egyik együttes sem vette félvállról a mérkőzéseket, ugyanis egy trófea megszerzése mindig óriási skalp.

A Siklós sokak meglepetésére nagyot menetelt, igaz, a sorsolásnál a szerencse is melléjük állt. A Pécsvárad sem panaszkodhatott, két megye II.-es gárdán át vezetett az út, majd következett a Lovászhetény ellen egy vártnál simább siker. Kettejük összepárosítása után azért a pécsváradi legénység vélhetően jobban örült, de mégsem indult olyan könnyen az összecsapás Varga László alakulata számára.

Már a hatodik percben vezetést szerzett a Siklós Wiesner révén, aztán percekkel később eszmélt a Pécsvárad, sőt, félelmetes fokozatra kapcsolt. Hat perc leforgása alatt négy gólt szerzett, így az is nagy csoda, hogy nem esett össze teljesen a Siklós, hiszen még egy második találatra is futotta, de Takács Ákos második sikeres büntetőjét követően kialakult a végeredmény.

A Siklós útja az elődöntőig: Magyarbóly–Siklós 0–11, Bogád–Siklós 0–3, Sátorhely–Siklós 1–3, Sellye–Siklós 0–4.

A Pécsvárad útja az elődöntőig: Pécsi Sportolda–Pécsvárad 0–6, Lánycsók–Pécsvárad 1–4, Pécsvárad–Lovászhetény 3–0.

Pécsvárad–Siklós 5–2 (5–2)

Pécsvárad. Vezette: Nagy Zs. (Varga L., Ormai). Pécsváradi SE Prosport.hu: Matesz (Bölcskei, szünetben) – Németh A., Ladányi V., Bozó (Tóth M., szünetben), Juhász L. – Koronics, Ladányi P., Spánitz, Takács Á. – Szentes (Finta, 58.), Szabó Z. Vezetőedző: Varga László. Siklós FC: Vekkeli (Havas, szünetben) – Látschám, Csernyánszky (Kalányos S., 62.), Bizderi, Körmendi – György R., Tésenyi (Nozica, 55.), Wiesner, Pásztor (Kászonyi, 55.) – Sztojka (Kolompár Sz., 81.), Ndjodo. Vezetőedző: Tasselmájer Adrián.

Gólszerzők: Németh A. (20.), Takács Á. (21., 32. – mindkettő büntetőből), Szentes (23.), Koronics (26.), illetve Wiesner (6.), Pásztor (30.).

Az Ócsárd az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban bizonyította, hogy idén nagyon egyben van a csapat. Ez már intő jel lehetett sokak számára, így nem is meglepő, hogy a legtöbben elkerülték volna a sorsolásnál Sütő László legénységét. A Bóly egy osztállyal feljebb is komoly játékerőt képvisel, sőt, sokáig bajnokaspiránsként lehetett emlegetni az együttest, így egy kőkemény csatára lehetett számítani.

A tizenegyedik percben Erdélyi találata meg is adta a meccs alaphangját, sőt, sokáig úgy tűnt, hogy bólyi vezetéssel vonulnak pihenőre a csapatok, de az első játékrész utolsó pillanatában büntetőből egalizált a házigazda Kapusi révén. A fordulást követően mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, de a hajrától kezdve hazai oldalon átszakadt a gát: hét perc leforgása alatt az Ócsárd háromszor mattolt, így teljesen megérdemelten jutott be a fináléba.

A Bóly útja az elődöntőig: Szászvár–Bóly 0–11, Diana–Bóly 3–11, Szabadszentkirály–Bóly 1–6, Bóly–Mohács 0–0 – büntetőkkel 6–5.

Az Ócsárd útja az elődöntőig: Harkány–Ócsárd 2–3, Ócsárd–Töttös 5–0, Ócsárd–Villány 1–1.

Ócsárd–Bóly 4–1 (1–1)

Ócsárd. Vezette: Albert (Hevesi, Hahner). K. Ócsárd SE: Bokor – Bodonyi (Liner, 90.), Lukács G., Kovács K. (Lovas, 74.), Csizmadia (Kocsis, 75.) – Balogh B., Kapusi (Gáyer, 88.), Kovácsevics (Pálfi, 51.), Pretzl – Horváth Gy., Horváth Sz. Vezetőedző: Sütő László. Bólyi SE: Rétyi – Édelmann, Neidhardt, Bódis (Dóra, 74.), Pauk – Stefán, Kutor, Zsebe D. (Jónás B., 50.), Móhr (Schleich, 21.) – Erdélyi (Keibl F., 80.), Vénosz. Vezetőedző: Keibl Ede.

Gólszerzők: Kapusi (45. – büntetőből), Pretzl (83.), Horváth Sz. (85.), Pálfi (90.), illetve Erdélyi (11.).

A döntő várható játéknapja: 2023. 06. 03.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában