Tájfutás

2023.05.31. 12:00

Tagjai lehetnek a magyar keretnek

K. B.

Forrás: Schutterstock

Megmérették magukat a PVSK tájékozódási futói is a Bükkszentkereszti Nagydíjon. Összesen heten vettek részt a versenynen, s egy aranyérem is ütötte a markukat. Benke-Somorjai Dávid az F18 E kategóriában ért be elsőként. A második legjobb helyezés a Vasút részéről Erki Ármin nevéhez fűződik, aki ötödik lett az F20E csoportban. A rendezvény egyben válogató is volt a soron következő nemzetközi versenyekre. Mindkettejüknek esélye van így még nagyobb színpadon képviselni hazánkat. Benke-Somorjai az ifi Eb-n, Erki Ármin a junior vb-n vehet részt.

– Nagyon hasznos, és számunkra fontos verseny volt – értékelt Vonyó Péter szakmai vezető a PVSK oldalán. – Benke-Somorjai Dávid első helye azt jelenti, minden bizonnyal részt vehet a válogatottal az Ifjúsági Eb-én. Erki Ármin jó szereplésében is benne van, hogy kijuthat a Junior Vb-re, hiszen neki még lesz egy lehetősége két hét múlva az Országos bajnokságon. Baumholczer Máté is, bár apró hibát vétett tagja lehet a felnőtt Vb-re utazó keretnek. Összegezve, amiért mentünk elértük, két hét múlva lesz az Országos bajnokság, amelyre 55-60 résztvevővel megyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában