Kosárlabda

2023.05.31. 11:01

Tizenhat éve nem kezdett ilyen rosszul a Juhász Dorkát soraiban tudó Minnesota Lynx

Móga Richárd

Forrás: Juhász Dorka/Instagram

Szerencsére ezúttal több játékpercet kapott Juhász Dorka az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján, de csapata továbbra sem tud nyerni az idei kiírásban.

A 23 éves magyar center közel 9 percet játszott, pontot ugyan nem dobott, de volt két asszisztja és három lepattanót begyűjtött. A pécsi lány együttese nagyon élesen kezdett, de a második negyedben a Dallas ledolgozta hatpontos hátrányát, sőt, hat egységgel a házigazda átvette a vezetést. A nagyszünetet követően valamelyest sikerült kozmetikázni az eredményen, így kiélezett utolsó felvonásra lehetett számítani, de a védekezést nem tudta igazán összerakni a Minnesota. Ezzel a klub mind az öt összecsapásán vereséget szenvedett, ez pedig 2007 óta a legrosszabb idénykezdete.

A 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben bajnok Minnesota – amely az előző WNBA-évadban 14 győzelemmel és 22 vereséggel a tabella kilencedik helyén zárt, így lemaradt a rájátszásról – Juhász Dorkát az áprilisi drafton a 16. választással szerezte meg, így ő az ötödik magyar, aki pályára lépett a ligában.

Eddigi eredmények: Minnesota Lynx–Chicago Sky 66–77, Minnesota Lynx–Atlanta Dream 77–83, Phoenix Mercury–Minnesota Lynx 90–81, Las Vegas Aces–Minnesota Lynx 73–94, Dallas Wings–Minnesota Lynx 94–89.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában