Labdarúgás

2023.06.15. 09:30

Hiába a veretlen szezon és a feljutás, nem hosszabbítanak a vezetőedzővel

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Egy szokatlan idényben, a vírusjárvány közepette, a 2019/20-as szezon tavaszán átvette a Mohács labdarúgócsapatának vezetőedzői pozícióját Kvanduk János, aki azóta rengeteg boldog pillanatokat okozott a szurkolóknak. Mindenesetre a két bajnoki cím, amelyből a legutóbbi veretlenül sikerült, valamint a két feljutás mit sem ér. A mohácsi klub vezetősége úgy döntött, hogy nem hosszabbít szerződést a rutinos trénerrel.

Első idényében két meccsen vezényelhette csapatát, aztán az ismert okok miatt félbeszakadt a pontvadászat. Tegyük hozzá, kezdésnek mindkét bajnokiját behúzta (Mohács–Szederkény 3–0, Harkány–Mohács 0–5).

A 2020/21-es szezonban már nem volt akadály: toronymagasan megnyerte együttesével a megye egyet, ráadásul csupán az utolsó körben, a Villány ellen inthettek búcsút a veretlen szériának.

Ezt követően jöhetett egy másik kávéház, a harmadosztály. Az ígéretek beváltása elmaradt, így gyakorlatilag ugyanazzal a kerettel és minőséggel próbált az edző csodát tenni a labdarúgó NB III. Közép-csoportjában. Mindenesetre sikerült nagyot hajrázni tavasszal, így „állva haltak meg” a mohácsi spílerek.

A kiesés után a legtöbben a szétesésre voksoltak, de Mohács a 2022/23-as idényben is hengerelt: ezúttal veretlenül nyerte meg az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot, ráadásul az osztályozókat is sikerrel vette.

Készülhet tehát a csapat az osztálylépésre, de már az egyik sikerkovács nélkül.

Kvanduk János statisztikái a mohácsi kispadon:

– 2019/20-as szezon, Megyei I.: 2 bajnoki, 2 győzelem, 8 lőtt gól, 0 kapott gól.

– 2020/21-as szezon, Megyei I.: 28 bajnoki, 25 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 80 lőtt gól, 9 kapott gól.

– 2021/22-es szezon, NB III.: 38 bajnoki, 8 győzelem, 6 döntetlen, 24 vereség, 37 lőtt gól, 76 kapott gól.

– 2022/23-as szezon, Megyei I.: 26 bajnoki, 24 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 94 lőtt gól, 6 kapott gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában