3x3-as kosárlabda

2023.06.02. 14:57

Japán és Hollandia is simán verte Csirke Ferencéket, nyeretlenül jönnek haza

K. B.

Forrás: MW

Nem volt túl sikeres a magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott világbajnok szereplése. Azt követően ugyanis, hogy két szoros meccsen szerdán alulmaradt a Csirke Ferenc vezette gárda Mongóliával és Svájccal szemben, győzelmi kényszerben találkozott Hollandiával és Japánnal pénteken.

A második két ellenfél azonban még erősebbnek bizonyult, mint a korábbi riválisok, s mindkettő simán elintézte a két korábbi PVSK-játékossal, Demeter Attilával és Tomislav Ivosevvel felálló magyar csapatot.

Előbb az ázsiaiak ellen kellett volna bizonyítani, de az első percek jó küzdése nem volt elég ellenük. A Roszics Urosszal kiegészülő korábbi pécsi páros 6–5-ig rohant az ellenfél nyomában, de az egyre ingerültebb Ivosev mellett elkezdett szétesni a játék. Végül kilenc ponttal múlták felül a Japánok a mieinket.

Így már a hollandok ellen nyomás nélkül állhattak ki szinte a mieink. Velük is ugyan 10–9-ig tartani tudták a lépést, de onnan egy 11–1-es rohanással megpecsételték Demeterék sorsát.

Eredmények: Japán–Magyarország 22–13, Hollandia–Magyarország 21–10.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában