Kosárlabda

2023.06.22. 14:30

Körömrágós végjáték után folytatódhat Kiss Virágék álma

Nagyon kemény küzdelemben, körömrágós végjátékban nyerték meg Kiss Virágék az Európa-bajnokság negyeddöntőjét Csehország ellen.

Kvanduk Bence

Forrás: FIBA

Egy Goree homállyal indították a mieink a találkozót, s ez meg is adta az első percek alaphangulatát, hiszen a hősiesen, agresszívan játszó csehek 6–0-ra el tudtak lépni. Ezt követően Székely Norbert Aho pályára küldésével igyekezett megtörni a rossz tendenciát, hiszen a büntetőzés továbbra sem igazán ment, s a vonalon kívülről se akart szinte semmi beesni. Ha mást nem is tudott ezzel elérni a szövetségi kapitány, a védekezés el kezdett működni, így viszont egy rendkívül kevés pontos negyedet láthatott a közönség. Kiss Virágék dobásaik 13.3 százalékát értékesítették csupán.

Jól jött tehát az első rövid pihenő, Varga Alíz pedig egy szép triplával megtörhette volna a negatív spirált, de ezt követően újra jöttek a kikényszerítetlen hibák. Kányásiéknak azonban sikerült visszajönniük a csehek hibáit kihasználva, s négy perccel a nagyszünet előtt sikerült először megszerezni a vezetést. Kiss Virág is egy támadó lepattanót követően betette első pontjait a közösbe, s sikerült a pihenőre héttel elmenni.

A fordulást követően kiválóan kezdtek a mieink mindkét oldalon, s ezzel letaglózták a cseheket, akik a tiszta dobásaikat is elrontották, így Kiss Virágék egy 8–0-s rohanásba kezdtek. Bár ez az időszak összességében jól alakult, a negyed végére statikussá vált a játék, amit Székely Norbert egy időkéréssel próbált korrigálni, az nem segített, s kilenc pontra vissza jött a cseh csapat.

A záró tíz percben elkezdett összeomlani minden, az eladott labdák és az elhibázott dobások mellett a cseh szív tovább dobogott, s négy perccel a meccs vége előtt egy pontra feljött a rivális. Sőt, tíz másodperccel a végső dudaszó előtt szereztek egy egypontos vezetést is. Dubei duplája aztán 3.6 másodperccel a vége előtt ismét a mieink sikerét ígérte, de még egyszer próbálkozhattak a csehek. Brezinova beleállt egy triplába, de gyűrűt se talált, így Kiss Virágék a négy között folytathatják.

Magyarország–Csehország 62–61 (7–11, 22–11, 19–17, 14–22)
Női kosárlabda Európa-bajnokság, negyeddöntő. 
Magyarország: Studer 5/3, Lelik 3/3, DUBEI 10/3, GOREE 17/3, Kiss V. 5. Csere: Aho 1, Horváth B., Határ 5, Varga A. 6/6, Ruff-Nagy 2, Kányási 8/6. Szövetségi kapitány: Székely Norbert. 
Csehország: Hamzova 2, Holesinska 2, Vyoralova 5, STOUPALOVA 20/6, Brezinova 3/3. Csere: Zeithammerova 5, CECHOVA 6, Sipova, Andelova 13/3, Paurova 5/3, Sklenarova. Szövetségi kapitány: Romana Ptackova.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában