Labdarúgás

2023.06.22. 20:30

Mennek tovább az úton: Sütő Szabolcs nem a játékospiacon fogja tölteni az idei nyarat

Egy gyengébb ősz után a Nagykozár labdarúgócsapata tavasszal bebizonyította, hogy magasabb osztályban, egy erősebb mezőnyben is képes helytállni. Ez pedig megerősítette a vezetőedzőt, Sütő Szabolcsot, hogy érdemes továbbmenni a megkezdett úton.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Újoncként, az egyesület értékeit megőrizve szeretett volna maradandót alkotni a 2022/23-as AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Nagykozár. Ez az akarat az ősszel nem igazán látszódott, de a tavaszi pontvadászat során olykor olyan volt, mintha kicserélték volna az együttest. 

– Összességében, ha a tabellán elért eredményt vesszük alapul, akkor nincs hiányérzetem – kezdte lapunknak a Nagykozár vezetőedzője, Sütő Szabolcs. – Tavaly nyáron, amikor belevágtunk, tudtuk, hogy nehéz lesz. Mindenesetre a lehetőségeinkhez képest, újoncként egy elfogadható eredményt értünk el. Igaz, az őszi szereplés miatt kissé csalódott vagyok, hiszen mindössze öt pontot szereztünk, de ez betudható annak, hogy nagyon sok sérültünk volt. Szerencsére tavasszal ezzel már nem volt gond, így jöttek a sikerek is. 

A Nagykozár a tizenöt csapatos mezőnyben (igaz, a Boda az utolsó pillanatokban visszalépett a versenysorozattól) tizenegyedikként végzett, megelőzve a Kétújfalu, a Szentlőrinc II., valamint a Sellye gárdáját. A Siklós még belátható távolságon belül maradt (ötpontos különbség), de a kilencedik pozícióban záró Szederkény már kétszer annyi egységet gyűjtött, mint az újonc. Persze a középmezőnyben harcoló együttesek komoly játékerőt képviselnek, igaz, több lehetőséggel is bírnak. Mindenesetre Sütő Szabolcs nem a játékospiacon fogja tölteni a nyarat. Sőt, bízik az elkezdett folyamatban, így leginkább a jelenlegi keretre építene. 

– Nem várható nagy játékosmozgás nálunk, de természetesen a lehetőségeinkhez képest erősíteni fogunk és szükséges is – vélekedett a tréner. – Alapvetően az idei csapatra szeretnénk építeni a következő évi alakulatot is, a hiányposztokat megerősítve. 

Nagyon sok homály fedi még a 2023/24-es szezont. Nagy kérdés, hogy a csapatok vállalják-e a szereplést majd a jövőben is, vagy lesz-e olyan gárda, aki majd a bodai klub sorsára jut. A céljukat nem teljesítő együttesek tovább erősítenek vagy a lovak közé dobják a gyeplőt? A sok kérdés ellenére a nagykozári brigád nem vesztegeti az időt. Nehéz ugyan jóslásokba bocsátkozni, de abban biztosak lehetünk, hogy az elmúlt évek egyik legnehezebb szezonja előtt állnak a Megyei I.-es csapatok. Sőt, minden bizonnyal az alacsonyabb osztályban vitézkedőknél is lesz változás. 

– Mindenképpen hosszabb távú koncepcióban gondolkodunk – mesélt a tervekről Sütő Szabolcs. – Kifejezett célunk, hogy évről évre egy kicsit jobban szerepeljünk, így a célunk a következő évre a középmezőny elérése. Ennek kivitelezése nem tűnik könnyű feladatnak, hiszen hallani olyan híreket, hogy jóval kevesebb Megye I.-es csapat lesz, ezáltal kevesebb olyan ellenfél lesz, akiknek hasonló lehetőségeik vannak minden téren, mint nekünk. Nehéz szezonra számítok, de nagyon várom már, hogy elkezdjük a felkészülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában