Labdarúgás

2023.06.27. 14:20

Üde színfoltjai voltak a mezőnynek, de jövőre már nem állnak rajthoz

Üde színfoltja volt a 2022/23-as AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságnak a Szentlőrinc második számú csapata. A mezőny legfiatalabb együtteséről beszélünk, akik a jövő évi pontvadászatban már nem állnak rajthoz.

Móga Richárd

Forrás: Szolga Gorán

Nem panaszkodhattak az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság szurkolói az idei kiírásra, hiszen izgalmas és emlékezetes meccsekből nem volt hiány. Ráadásul idén is színesítette a mezőnyt a Szentlőrinc második számú labdarúgócsapata, amely fiatal játékosokkal is képes volt szép eredményekkel előrukkolni.

A tabellát tekintve elsőre azt gondolhatják sokan, hogy túl sok vizet nem zavart az együttes a pontvadászat során, de érdemes a dolgok mögé nézni. Az átlagéletkort látva a legfiatalabb alakulatról van szó, melynek játékosai több fronton is helytálltak, ez pedig fizikálisan és mentálisan is igencsak megterhelő.

– Az átlagéletkorunk 18,2-18,5 év között mozgott, ez is mutatja, hogy valóban egy nagyon fiatal csapattal vágtunk neki a szezonnak – nyilatkozta lapunknak a Szentlőrinc II. vezetőedzője, Szolga Gorán. – A labdarúgók nagy része szinte egész évben kettős terhelésnek volt kitéve, de 3-4 játékos tavasszal az U17-ben is játszott mérkőzéseket, hiszen sok spílerünk, akik a megye I.-ben bizonyíthattak, még az U17-es korosztályhoz tartoznak.

A bajnokság egyik üde színfoltja ennek ellenére több nagy vadat is elejetett: gondolhatunk is Szederkény elleni idegenbeli (1–2), valamint a Villány elleni hazai győzelemre (2–0). Ugyancsak élményszámba ment a klub idei első diadala, mikoris a Siklóst sikerült legyűrni hazai környezetben (7–1). Ráadásul akkor a tizenhat esztendős Major Péter Bence élete első felnőttmeccsén ötször volt eredményes. A képességekkel és a technikai tudással tehát nem volt gond, így könnyen lehet, hogy néhány rutinosabb labdarúgóval kiegészülve előrébb végzett volna a csapat.

– A tabellát tekintve abszolút előrébb vártam volna az együttest – összegezte az idényt a tréner. – A téli szünet után bíztam benne, hogy stabilabbá tudjuk tenni a teljesítményünket, de sajnos ez nem sikerült. Ha van 2-3 rutinosabb játékosunk, aki a pályán is vezér tud lenni, akkor sikeresebben szerepeltünk volna. A mi esetünkben azonban úgy gondolom, hogy mást kell megneveznünk eredménynek, hiszen nagyon sok fiatal labdarúgó bemutatkozhatott a felnőtt labdarúgásban.

A részcélokat tehát teljesítette a Szentlőrinc II., de mégis fájó döntést kellett hozni: mint kiderült, ezt a vonalat nem tudják tovább vinni, hiszen az NB II.-ből való kiesés után a felsővezetés úgy döntött, hogy jövőre nem indít második számú csapatot.

– Több játékosunk is az NB III.-as csapattal kezdi meg a felkészülést, innentől kezdve pedig rajtuk a sor , hogy bebizonyítsák, hogy megtudják állni a helyüket – zárta gondolatit Szolga Gorán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában