Kosárlabda

2023.07.16. 12:02

A PINKK centerének vezényletével szárnyaltak a mieink Koszovóban

Móga Richárd

Fotó: Mártonfai Dénes

Kiválóan szerepelt az U23-as 3×3-as válogatott, köszönhetően többek között a PINKK-Pécsi 424 centerének, Kovács Kittinek.

Az együttes Pristinában bizonyíthatott: Hollandia ellen indították, akik ellen végül 14-13-as vereséget szenvedtek, majd Koszovó következett, akik ellen végül kiütéses 22-13-as győzelmet arattak, ezzel tehát egy győzelemmel és ugyanennyi vereséggel csoport-másodikként zárták az első játéknapot. A második versenynapon egy magabiztos győzelemmel indították a napot, négyesünk 20-13-ra verte Németországot, majd egy Koszovó elleni kiütéses 22-8-as sikerrel be is jutott a nap döntőjébe. A fináléban ismét Hollandia volt az ellenfél, akiket ezúttal sem tudtak elcsípni lányaink, így egy 20-14-es vereség után maradt a második pozíció.

Harmadjára már a fortuna is a mieink mellé állt, sőt, a sors fintora, hogy a döntőben ismét Hollandia jöhetett, de ekkor már nem jelentett gondot riválisunk, ugyanis sikerült 21–17 arányban nyerni. Nyolc mérkőzést követően Magyarország tehát 6/2-es mérleggel áll, ám összesítve csupán 250 pontot ért el, így a tabellán a második helyét foglalja el közvetlenül Hollandia után. Az U23-as 3×3-as válogatott Szolnokon szerepel majd legközelebb. A konferencia győztese pedig a szeptemberi nagydöntőbe jut tovább.

A keret: Kovács Kitti, Tóth Orsolya, Varga Eszter, Zsámára Lili, Szirony Dorina, Tóth Franka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában