Kosárlabda

2023.07.18. 12:00

Győzelemmel zárták a kontinenstornát

Kvanduk Bence

Forrás: MKOSZ

A 15. helyen végzett U20-as férfikosárlabda-válogatottunk a B-divíziós Európa-bajnokságon, miután utolsó helyosztóján legyőzte Írország gárdáját. 

A találkozón a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia neveltjei közül Kelemen Benjámin kapott lehetőséget kezdőként a mérkőzésen, pontot nem szerzett, de összesen másfél percet volt a parkettán. A nyáron Pécsről eligazoló Meszlényi Róbert nem állt be. 

A találkozót jobban kezdték a mieink, s a nagyszünetig tizennégy pontos előnyt harcoltak ki, amit tovább tudtak növelni a harmadik tíz percben is, így gyakorlatilag el is döntötték a találkozó kimenetelét. Az írek ugyan a végén tudtak egy kicsit kozmetikázni az eredményen, ez nagyban köszönhető volt annak is, hogy Ivkovics Sztojan csapata már kiengedhetett a hajrára. 

Magyarország–Írország 69–54 (14–7, 20–13, 18–13, 17–21) 
U20-as B-divíziós férfi Európa-bajnokság, 15. helyért. 
Magyarország: Csendes 12/6, Tóth 9/9, Ivkovic 6/6, Takács 12/6, Kelemen B. Csere: Paár 8, Vámos 4, Biber 7, Kelemen Á. 3, Sebők 8/6. Szövetségi edző: Ivkovics Sztojan.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában