Kosárlabda

2023.07.03. 20:30

Illusztris társaságba került Kiss Virág

Móga Richárd

Fotó: Koncz Márton

Sokat írtunk már a magyar női kosárlabda válogatottról a kontinensviadal alatt, hiszen a negyedik hely dicséretre méltó, ráadásul ezzel sikerült kivívni a jogot a jövő februári olimpiai selejtezőre. A bravúros menetelésben oroszlánrészt vállalt az NKA Universitas PEAC korábbi csapatkapitánya, Kiss Virág is.

A magyar centert a pécsi közönségkedvenc, Iványi Dalma is méltatta, ezúttal pedig egy illusztris társaságba került. A szakértők nyolc nevet emeltek ki a 16 csapat összesített 192 játékosa közül, így hatalmas bravúr, hogy helyet kapott a legnagyobb felfedezettek között.

– A magas center nagyon erős klubszezont zárt a 2022/23-as évadban, ezt pedig a kontinenstornán is folytatta, hiszen Magyarország a 90-es évek vége óta legjobb eredményével zárt ezen az eseményen – kezdték a baranyai kötődésű lány értékelését. – A kulcs a csoportból való továbbjutás volt, ahol Kiss szó szerint életre kelt a Szerbia elleni rangadón. A valaha volt legjobb teljesítményét nyújtotta válogatott mezben, amit még lenyűgözőbbé tett az a tény, hogy pótolnia kellett sérült csapattársát, a hiányzó Cyesha Goree-t is. Kiss Virág megmutatta, hogy meccsenkénti 15 pontjával és 6 lepattanójával máris vezető szerepet tölt be hazájában.

Kiss Virág mellett a következő neveket emelték ki a szakértők:
Janelle Salaun (Franciaország)
Yarden Garzon (Izrael)
Ajsa Sivka (Szlovénia)
Marija Lekovic (Montenegró)
Olbis Andre (Olaszország)
Sevgi Uzun (Törökország)
Natalie Stoupalova (Csehország)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában