Labdarúgás

2023.07.26. 09:31

Még nem teljes a rajtot megelőzően a PTE-PEAC kerete

Már a küszöbön van a labdarúgó NB III. rajtja, amelyre a tavaly 7. helyen végző PTE-PEAC is felkészült. Ráadásul július 30-án, 17.30-kor egy megyei rivális otthonában, a Mohácsnál tehet majd erről tanúbizonyságot.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

– Hogyan sikerült a nyár? 
– Amit terveztünk, azt elvégeztük – árulta el Lőrinc Antal vezetőedző. – Az első hét volt egy kicsit hektikusabb, amíg összefésültük azokat az információkat, kik azok a játékosok, akik jönnek, vagy maradnak. Ebben van egy kis hiányérzetem, de mostanra összeállt egy csapat. A keretünk még nem teljes. Gelencsér Gergő szakmai gyakorlaton van augusztusban, és Gelencsér Bálint még az ERASMUS-programban vesz részt. Jó edzőmeccseket játszottunk jó ellenfelekkel szemben. 

– Milyen a hangulat az öltözőben? 
– A felkészülés elejétől igyekszünk kihegyezni a játékosokat a rajtra, de mivel augusztusban hét meccsünk lesz, át fog lógni oda is ez a folyamat. Nem az első bajnoki mérkőzésre próbáljuk felhúzni a csapatot, mert rengeteg meccsünk lesz. Úgy próbáltuk kitolni a felkészülést, hogy a keret ki tudjon gördülni az őszi szezon végéig. Arra is nagyon kellett figyelnünk, kit hogyan terhelünk, mert mindenki más felkészültségből érkezett. 

– Mit vár a Mohács elleni rangadótól? 
– Felfokozott hangulatú mérkőzés lesz, főleg a Mohács részéről, amely egy évet várt arra, hogy újra az NB III.-ban szerepelhessen, és közben veretlenül lett bajnok a megye I.-ben. Ráadásul hazai pályán kezdik meg az idényt, ami hatalmas előny lesz számukra. Biztos, hogy rengetegen lesznek, nagy várakozással várják. Persze mi is összeálltunk, és ha abból indulunk ki, hogy riválisok ellen játsszuk az első két fordulót, akkor sem a Mohács, sem a Kaposvár ellen nem veszíthetünk pontot. Ki-ki meccs lesz, de nem igazán tudjuk hol tartunk, ahogy azt sem, a Mohács hol tart. Az erőviszonyokat nem nagyon lehet megfogalmazni, de jól erősítettek, rutinos futballisták érkeztek hozzájuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában