Kosárlabda

2023.07.09. 15:10

Megvan az ötödik hely: Rátkai volt a legeredményesebb a házigazda ellen

Móga Richárd

Forrás: FIBA Basketball

Magabiztosan nyerte hétvégi mérkőzéseit a magyar válogatott a konyai U18-as női Európa-bajnokságon, így sikerült elcsípni az előkelő ötödik pozíciót.

A szombati játéknapon Lengyelország ellen lehetett bizonyítani, de már az ütközetet megelőzően is minden mutató a válogatottunk mellett szólt. Az első negyedben gyakorlatilag már erőt demonstráltak a mieink, a folytatásban pedig folyamatosan nőtt az előny, így könnyed diadal született.

A vasárnapi versenynapon a házigazda ellen zárta a kontinensviadalt Völgyi Péter alakulata. Az első felvonásban élesebbnek bizonyult a török együttes, de az idő haladtával sikerült felőrölni ellenfelünket, így lehet örülni az ötödik helyezésnek. 

Az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának kiválósága, Rátkai Eszter Lengyelország ellen tizenhárom percet töltött a parketten, az idő alatt pedig öt pontot jegyzett, leszedett két lepattanót és kiosztott három asszisztot. A pécsi klub második számú együttesének tehetsége, Szakolczi Diána közel hat percet kapott, szerzett két pontot, továbbá egy lepattanóval segítette a válogatottat. A torna utolsó összecsapásán Rátkai közel 29 perc alatt tizenöt pontig (ennél többet senki nem szerzett) és nyolc lepattanóig jutott, míg a másik pécsi lány másfél percet kapott.

Eredmények: Lengyelország–Magyarország 40–74, Magyarország–Törökország 57–44.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában