Örök emlékek maradnak

2023.07.31. 20:30

Van mire emlékezni: tartották a tempót a baranyai büszkeségek – (GALÉRIA)

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Az elmúlt évben rengeteg olyan eseményen lehetett izgulni, amit talán sosem feledünk majd el. 

Biztos sokan emlékeznek a labdarúgó NB II. ötödik fordulójára, mikor is a PMFC hétgólos őrületen aratott szép győzelmet hazai terepen a DVTK ellen (4–3). A feszültséggel teli találkozón kétszer villant vendégoldalon a piros, de öt alkalommal a sárga lap is előkerült. 

A Szentlőrinc is nagy bravúrt jegyzett még a második körben, ugyanis hiába fordított az MTK, és vezetett 3–1-re egészen a 78. percig, végül egy pontot otthon tartott a házigazda. A szezon haladtával egyre kevesebben bíztak a Kozármisleny bennmaradásában, de jött a csattanó. A legfontosabb és a legemlékezetesebb győzelmet Iváncsán sikerült bezsebelni, amivel elkerülte a kiesést a gárda. 

A kézilabdázók közül természetesen a mislenyi lányokat lehet a leginkább dicsérni: a csapat másodikként végzett az NB I. B.-ben, ezzel kiharcolta a feljutást, ráadásul a nagyon erős mezőnyben huszonnyolc találkozóból húszat megnyert. 

A kosárlabda-szurkolóknak is kijutott a jóból, hiszen a férfiaknál az NKA Pécs és a Pécsi VSK-VEOLIA parázs meccseket vívott egymással, így öt meccsen át lehetett szorítani az együttesekért. Ennél aligha alakulhatott volna izgalmasabban a 2022/23-as évad. A lányoknál az NKA Universitas PEAC bejutott a Magyar Kupa fináléjába a DVTK legyőzésével, ott pedig szépen csillogó ezüstéremmel gazdagodott Jovan Gorec alakulata. 

Az egyéni sportolókat tekintve nem mehetünk el szó nélkül Bartha Panna, Konkoly Zsófia és Kenderesi Péter teljesítménye mellett sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában