Labdarúgás

2023.08.05. 11:15

A második legrangosabb hazai sorozat is útjára indul, méghozzá hat baranyai csapattal

Hat baranyai labdarúgócsapat is rajthoz áll a hétvégén a MOL Magyar Kupa első fordulójában. A Szentlőrinc, a Siklós és a PTE-PEAC idegenben, míg a Bóly, a Pécsvárad és az Ócsárd hazai környezetben vívhatja ki a továbbjutást.

Móga Richárd

Fotó: © Cseh Gábor

A hétvégén indul az egyetlen igazán országos sorozat, a MOL Magyar Kupa. Bizonyos szempontból a kupasorozat első két fordulója a legfontosabb, ugyanis csak az első két játéknapon garantálható, hogy Magyarország minden szeglete képviselteti magát a kiírásban. Igaz, a nógrádi, a borsodi és a szabolcsi megyeszékhely nem delegál csapatot az első két körbe, sőt Nógrád a folytatásban sem.

Ami a baranyai labdarúgócsapatokat illeti: a harmadosztályt remekül kezdő Szentlőrinc a Marcali VFC, a vármegye I.-es rajtra készülő Siklós pedig az AC Nagybajom otthonában léphet majd pályára. A Bóly hazai terepen készülhet szomszédvári rangadóra, méghozzá a Szekszárdi UFC ellen. Lőrinc Antal legénysége, a PTE-PEAC is vendégként bizonyíthat, ugyanis Bátaszéken lehet kivívni a továbbjutást. A 2022/23-as Baranya Megyei Kupa aranyérmesének, a Pécsváradnak szerencséje volt a sorsolásnál, hiszen szurkolói előtt, a DEÁK-GIZMÓ Murakeresztúr együttesén át vezet az út a második fordulóba. Ráadásul már Lovászhetény-Pécsvárad néven szállnak harcba, így még több merítési lehetősége lesz Varga Lászlónak. Ennyire nem járt jól a megye kettes bajnok Ócsárd, ugyanis Sütő László alakulata a jó erőből álló dunaföldvári gárdát látja majd vendégül.

A Bóly–Szekszárd mérkőzést vasárnap 16.30-kor, a többi baranyai érdekeltségű kupameccset pedig majd szombaton 16.30-kor rendezik meg.

Tettre készen

A Szentlőrinc bombaformában várhatja a kupasorozatot, ugyanis Pichler Gábor legénysége már két győztes bajnokit is maga mögött tudhat az NB III.-as pontvadászatban. A PTE-PEAC is szerepelt már két tétmérkőzésen, ugyancsak ebben a bajnoki kiírásban, de Lőrinc Antal alakulata még nem ízlelte meg a siker ízét.

A Siklós új vezetőedzőjével, Bíró Ferenccel vág neki a MOL Magyar Kupa első körének.

– Természetesen nem feltartott kézzel fogunk kifutni a nagybajomi pályára – vélekedett Bíró. – Egy mentálisan erős védelmet, valamint egy rendkívül mohó támadósort szeretnék – és reményeim szerint fogok is – látni a játékosaimtól. Ha ez így lesz, akkor bármi megtörténhet, háromesélyes lehet ez a találkozó!

A Pécsvárad a lovászhetényi együttműködésnek köszönhetően még nagyobb merítési lehetőséggel indulhat, míg a Bóly abban bízhat, hogy az edzőváltás új impulzusokat adhat. Az Ócsárdnál volt talán a legkisebb változás a nyár során, de Sütő László együttes nagyon egyben van, így jó esélyekkel indul a vármegye II.-es címvédő a Dunaföldvár ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában