Labdarúgás

2023.08.10. 11:01

Életműdíjat kapott az egykori pécsi FIFA játékvezető

Móga Richárd

Forrás: BMLSZ

A Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság Elnöksége által létrehozott Páldi Ede életműdíjban részesült Kovács Nándor ellenőr.

A Páldi Ede nevét viselő életműdíjjal azon játékvezetőt, illetve játékvezetőket szeretné a Játékvezetői Bizottság elismerni, akik hosszú időn keresztül szolgálták a baranyai játékvezetői közösséget munkájukkal, kitartásukkal, emberi jellemükkel, valamint személyiségükkel példaként szolgálhatnak a jövő játékvezetői generációjának.

Kovács Nándor 1977-ben tette le alapfokú játékvezetői vizsgáját, 1991-től pedig NB II. játékvezető, 1993-1996 FIFA Asszisztens, 2005-2020-ig a Baranya Megyei Játékvezetői Bizottság elnökségi tagja volt. Közvetlensége, megnyerő személyisége révén sokak számára szerettette meg a játékvezetés alapjait. Az elmúlt 13 esztendőben rengeteg újonc játékvezető számára biztosította az első „lépéseket” a pályán és a partvonal mellett egyaránt.

A nyári frissítő kurzuson került átadásra Kovács Nándor számára az életműdíj, amit a jelenlévő játékvezető közösség állva, hosszú tapsvihar kíséretében tisztelgett sportemberi nagysága és a közösségben betöltött szerepe előtt. A jövőben az elnökség, az ellenőri jelentések alapján legtöbbet fejlődött fiatal tehetségek elismeréseként életre hívott díjat immár Kovács Nándor díjként fogja átadni a jövő reménységeinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában