Labdarúgás

2023.08.15. 13:41

Rárúgta az ajtót a PMFC a mezőnyre az Atomvárosban, jöhet a városi derbi

Kvanduk Bence

Forrás: pmfc.hu

Berobbanni készül a magyar női labdarúgás színterére a PMFC, amely ebben az idényben már felnőttcsapatot is indít. Ehhez úgy tűnik, minden adott is, hiszen az első tétmeccsén remekül mutatkozott be az alakulat. 

A pécsieknek Pakson kellett először bizonyítaniuk a Magyar Kupában, s ezt meg is tették, hiszen három gólt lőve ütötték ki az atomvárosiakat. A 68. percben Patai vette be a rivális kapuját, majd Égi büntetője megpecsételte a mérkőzés sorsát. Az már csak hab volt a tortán, hogy Patai ismét betalált.

Ezzel a második körben pikáns összecsapás alakult ki, hiszen a városi rivális PVSK-t fogadja majd a PMFC, ahonnan több labdarúgót is igazolt a nyáron. Így nemcsak a földrajzi közelség, de a játékosok számára az érzelmi faktor is parázs találkozót ígér. 

Paksi SE–PMFC 0–3 (0–0) 
Női labdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló. Paks. PMFC: Nagy – Kövesdi, Bocz, Kőmives, Bódis – Máté, Krisztián, Farkas, Spiel – Mayer, Nyéki. Cserék: Szücs, Patai, Ruppert, Orsós, Szabó. Vezetőedző: Bolboaca Augustin. 
Gólszerzők: Patai (68., 85.), Égi (83. – büntetőből). 
Bolboaca Augustin: – Az első félidőben minden helyzetet kihagytunk, a második félidőben a cserék miatt nagyon változott a játék, megérdemelten jutottunk tovább. Gratulálunk mindenkinek, készülünk a jövő heti fordulóra! 

Következik (08. 19., 16.00): PMFC–PVSK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában