Kosárlabda

2023.09.12. 16:01

Elkezdte a pontszórást a Gorzów színeiben a korábbi pécsi közönségkedvenc

Móga Richárd

Forrás: AZS AJP Gorzów Wielkopolski

Fotó: FLORIAN_ULLBRICH

Hétvégén lejátszotta első felkészülési mérkőzéseit a lengyel AZS AJP Gorzów női kosárlabdacsapata, melynek színeiben parkettre lépett az NKA Universitas Pécs korábbi közönségkedvence, Wentzel Nóra is.

Mint arról már korábban beszámoltunk lapunkban, az elmúlt héten állt edzésbe a magyar játékos új együttesénél, így tehát már egy hete tart az új kaland. Hét évnyi pécsi kosárlabdázás után biztosan kell idő, hogy kellőképp felpörögjön, de így sem mozgott rosszul az első tesztmeccseken.

A szombati játéknapon az Alba Berlin vendégeként bizonyíthatott a csapat, ráadásul sikerült 67–60-as sikerrel zárni. Erről az összecsapásról azonban az alakulatok megállapodásának értelmében nem közöltek statisztikát.

Vasárnap ismét egymásnak feszült a két brigád, de ekkor már a német klub játékosai örülhettek (76–66). A statisztikák nyilvánosságra kerültek az ütközet után, és igazi örömhír, hogy Wentzel Nóra tizenkét egységig jutott a Gorzów csapatában.

A Gorzow a héten Csehországba utazik, ahol Hradec Králové városában vesz részt egy igencsak nívósnak mondható tornán. A riválisai a 1KS Ślęza Wrocław, a BK Levharti Chomutov és a házigazda Sokol Hradec Kralove lesznek.

A lengyel élvonalban 11 gárda indul az új szezonban, a bajnoki küzdelmek október 7-én és 8-án kezdődnek, a Gorzów első ellenfele a Bydgoszcz lesz. Wentzel Nórának majd az Európa Kupában is lehet szurkolni: a Gorzów a Spar Girona, a Piestanske Cajky és a luxemburgi T71 Diddeleng mellé került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában