Küzdősport

2023.10.10. 14:20

Bronzéremmel zárta a vb-t Melis: „remélem Mesterem büszke vagy rám fentről”

Móga Richárd

Forrás: Melis Bálint

Remek versenyt zártak a törökországi utánpótlás világbajnokságon szereplő fiatal magyar muaythai versenyzők, hiszen a küldöttség fele éremmel térhet haza. Ráadásul a PTE-PEAC kiválósága is kiválóan szerepelt.

A szezon utolsó nagy utánpótlás világversenyét rendezték október első hetében, a törökországi Kemerben, ahol egyszerre tartották az U23-as világkupát és az utánpótlás világbajnokságot, amelyekre több mint ezer versenyző nevezett a világ minden tájáról, de a tizenkét fős magyar csapat ezúttal csak a világbajnokságon képviseltette magát.

Rebrei József szövetségi kapitány előzetesen úgy számolt, hogy két döntős hely elérése már sikert jelentene, ehelyett a küldöttség fele, hat versenyző éremmel a nyakában térhet haza, és hárman jutottak döntőbe.

A 16-17 évesek között győzött Tóth Dzsesszika (67 kg), második lett Nyári László (75 kg) és harmadikként végzett Józsa Szilárd (63,5 kg), illetve Melis Bálint (54 kg), míg a 10-11 évesek mezőnyében másodikként zárt Nemcsók Fanni (40 kg), illetve harmadikként Mester Miron (40 kg).

„Első mérkőzésem egy marokkói harcos ellen volt amit idő előtt sikerült befejeznem. Második mérkőzésem egy svéd fiú ellen volt akit egyhangú pontozással tudtam búcsúztatni. Harmadjára egy jordán sportolóval mértük össze tudásunk akit szintén sikerült egyhangú pontozással legyőzni, ezzel beverekedtem magam az elődöntőbe. Az elődöntőben egy orosz ellenfelem volt, sajnos a döntőbe jutás nem jött össze. Így egy bronzéremmel zártam a Világbajnokságot. 🥉

Köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást és mindenféle segítséget! Sok erőt merítettem abból hogy tudtam, egy ország velem van.🇭🇺

Remélem Mesterem büszke vagy rám fentről!🙏” – fogalmazott Melis Bálint a közösségi felületén.

Az utánpótlás válogatott számára a törökországi világbajnoksággal véget ért az idény, a következő nagy verseny a jövő év eleji (február-március) Európa-bajnokság lesz, majd ugyancsak augusztus-szeptemberben jöhet az újabb világbajnokság, a sportág őshazájában, Thaiföldön, közelebbről a fővárosban, Bangkokban. A sportág vezetőinek nagy célja, hogy a muaythai bekerüljön az olimpia programjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában