Futsal

2023.10.20. 09:30

Ha kell, akkor lebontják a pécsi csarnokot péntek este

Továbbra is a történelmi győzelemre hajt a PTE-PEAC futsalcsapata, azonban ennek érdekében az élvonalbeli bajnokság kilencedik fordulójában mindent be kell vetni, ugyanis a 19 órakor kezdődő találkozóra igencsak jó hangulatban érkezik a DEAC. Mindenesetre a szurkolók nagy lökést adhatnak Élő Tibor legénységének, akik ha kell lebontják a csarnokot.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Még mindig várat magára a PTE-PEAC futsalcsapatának első élvonalbeli bajnoki győzelme, ráadásul Élő Tibor legénysége lecsúszott a tabella utolsó helyére, miután a Magyar Futsal Akadémia a legutóbbi körben legyűrte a Nyírbátort hazai környezetben. 

Az elmúlt fordulók eredményeit látva sokan azt gondolhatják, hogy a baranyai együttesnek esélye sincs ebben a kávéházban, de a látszat csal. Minden rivális megszenved az újonc ellen, de sajnos minden találkozón van egy olyan periódus, mikor a pécsi játékosok gyakorlatilag robot­üzemmódba váltanak, ez pedig nem marad büntetlenül. 

A DEAC érkezik a PTE-TTK csarnokába, ráadásul igencsak jó hangulatban, ugyanis a bajnokaspiráns veretlenségi szériáját megszakítva hangolt a péntek esti párharcra. Ráadásul a második sikert a Nyíregyháza ellen gyűjtötte be, így érdekesmód csak esélyesebb csapatok ellen diadalmaskodott. Mindenesetre maximális koncentráció és motiváltság nélkül biztosan nincs esély. Na meg a szurkolók is nagyon kellenek, akik általában hatodik emberként kiegészülve segítik kedvenceiket. 

Bartal Bence, a PTE-PEAC csapatkapitánya: – Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen bármilyen sportról is legyen szó, az eredménytelenséget nem egyszerű feldolgozni. Akik nem látják a mérkőzéseket, hanem csak az eredményeket, azt hihetik, hogy mindig könnyen legyűrnek minket, pedig ez nem igaz. Ez egy olyan bajnokság, ahol ha van 2-3 perc rövidzárlat, akkor kivégeznek, mi pedig általában ebbe a hibába esünk. Péntek este egy olyan ellenféllel mérkőz­hetünk meg, amely előrébb tart nálunk mindenféle szempontból, de nincs kifogás, ha kell lebontjuk a csarnokot, nyernünk kell! Ez az együttes nagyon megérdemelné már a sikert, és bízom benne, hogy ezért mindenki mindent megfog majd tenni. Aki teheti jöjjön és szurkoljon nekünk! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában