Labdarúgás

2023.10.21. 17:50

Ilyen forgatókönyvet írni sem lehet: a kilencvenharmadik percben nyert a Villány – (GALÉRIA)

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Nagyon izgalmas csatával indult az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokság kilencedik fordulója, hiszen a veretlen Villány az idei kiírásban csak a PTE PEAC II. ellen hullajtott pontokat, így most revansra készült Kósa Zoltán legénysége.

Ennek ellenére úgy tűnt a találkozó elején, mintha a listavezető az öltözőben maradt volna, hiszen a házigazda huszonöt perc elteltével már kétgólos előnyt szerzett. Az utóbbi időszakban a villányi játékosok bizonyították, hogy ilyen helyzetekben is képesek sziporkázni, ez pedig ezúttal sem volt másképp. A harmincharmadik percben szerzett szépítés felrázta a brigádot, a lendület pedig kitartott, és az egyenlítés sem váratott sokat magára.

A második játékrész inkább a nagy taktikai csatáról szólt, az idő haladtával pedig már a legtöbben elkönyvelték, hogy pontosztozkodással zárul a párharc, azonban a 93. percben robbant a bomba. Lehota Bálint labdája utat talált Győri kapujába, erre pedig már nem érkezett válasz, így tovább menetel az élen a veretlen Villány. 

PTE PEAC II.–Villány 2–3 (2–2)

Pécs. Vezette: György B. (Szkrajcsics, Pavlovics). PTE PEAC II.: Győri – Nagy G. (Bozsánovics, 87.), Horváth M., Dargó, Ujvári – Fröhlich, Rácz L (Gál Sz., 75.)., Fűrész (Turi, 62.), Kása – Dankó (Egri, 55.), Lukács M. (Kántor, 92.). Vezetőedző: Molnár Gábor. Villány TC: Szabó B. – Kovács K. (Hoffmann E., 70.), Tóth O., Ulakity M., Fischer – Várda (Schneider, 82.), Csernyánszky, Lehota B., Sztojka – Gellén, Wiesner. Vezetőedző: Kósa Zoltán.

Gólszerzők: Dankó (15.), Horváth M. (25.), illetve Gellén (33.), Wiesner (48.), Lehota B. (93.).

Korábban még úgy volt, hogy a Lovászhetény-Pécsvárad szerepel majd hazai terepen, azonban a felek megegyeztek a cseréről. A stadionból viszont kiszorult a Komló, így a műfüves pályán játszották le a mérkőzést, amit a vendégcsapat jobban kezdett, annak ellenére, hogy az időjárási körülményekkel is meg kellett küzdeni.

A házigazda még egyenlített Illés Szabolcs révén, sőt, sokáig jól is tartotta magát Nagy Gábor alakulata, de a 77. percben a csereként beálló Tóth Máté tökéletesen célzott, s beállította a végeredményt. 

Komló–Lovászhetény-Pécsvárad 1–2 (1–1)

Komló. Vezette: Nagy Zs. (Ormai, Karcagi). Sport36 Komlói Bányász: Opauszki – Szücs B., Lezsák, Vajk, Bognár B. – Illés Sz. (Fábos, 82.), Jégl (Tóth A., 55.), Belina, Draskóczi – Kardos (Farkas, 82.), Városi. Vezetőedző: Nagy Gábor. Lovászhetény-Pécsvárad KFT: János G. – Németh A., Bozó (Matesz, 27.), Kungl, Pregitzer (Tóth M., 21.) – Juhász L. (Jenei, 19.), Kovács A., Szaniszló, Rácz E. – Kelemen F., Szentes. Vezetőedző: Varga László.

Gólszerzők: Illés Sz. (32.), illetve Szaniszló (10.), Tóth M. (77.).

Az alsóházi együttesek párharcán Patkó viszonylag hamar eredményes volt, a szurkolók nagy bánatára azonban több gól nem esett. Mindenesetre ünnepelhetett a hazai publikum, hiszen ezzel a Siklós megszerezte idénybéli harmadik győzelmét, Takács Lajos vezetésével pedig még mindig nyeretlen a Nagykozár.

Siklós–Nagykozár 1–0 (1–0)

Siklós. Vezette: Hernádi (Varga L., Kónya). Siklós: Bogdán B. – Látschám, Pólics (Nozica, 43.), Ignácz O., Bizderi – Gyimesi, Kozma, Könyvásó, Patkó – Szabó Dán., Csőkör (Szabó Dáv., 86.). Vezetőedző: Bíró Ferenc. Nagykozár KSE: Béres Mi. – Faragó, Béres Má., Policsek, Laki – Horváth D., Mufics, Babai, Meretei – Somogyi L. (Lukics, 86.), Duraku (Németh T., 86.). Vezetőedző: Takács Lajos.

Gólszerző: Patkó (11.).

Vasárnapi program: Bólyi SE–PVSK (14.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában