Labdarúgás

2023.10.05. 16:01

Rossz ómen: bárhova megy, ott kirúgják az edzőt

Móga Richárd

Fotó: Anadolu Agency via AFP

Gól nélküli mérkőzéssel kezdte Feröeren a BL-szereplését a Ferencváros labdarúgócsapata idén nyáron, de mindenki úgy készült, hogy hazai terepen kivívja majd a továbbjutást a bajnoki címvédő, sőt, egy magabiztos győzelmet vártak a legtöbben.

Ennek fényében úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy kimegyünk életünk első Bajnokok Ligája összecsapására, még ha csak selejtezőről is van szó, de biztosak voltunk benne, hogy örök élménnyel gazdagodunk. Nos, nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogy arra számítani lehetett, de az örökélmény vitathatatlan (0–3). A félprofi feröeri bajnok ellen kiesett a Fradi, másnap pedig kirúgták Sztanyiszlav Csercseszovot.

Nem éppen a párom a legnagyobb szerelmese a labdarúgásnak, de a Merkantil Bank Liga NB II.-es bajnokságának kilencedik fordulója még őt is érdekelte, mikoris a HR-Rent Kozármisleny a PMFC együttesét látta vendégül. A találkozó 3–0-ás hazai sikerrel ért véget, egy nappal később pedig menesztették Weitner Ádámot a pécsi csapat éléről.

Ez a két eset is már önmagában beszédtéma lett a köreinkben, de aztán jött a harmadik, ami egyszerre volt vicces és valahol rémisztő. Egy héttel korábban, szeptember 29-én Pécsen volt dolgunk, de előtte kilátogattunk a PTE-PEAC–Paks harmadosztályú párharca, ahol végül a tolnai klub örülhetett (0–2). Megnyugtató volt, hogy másnap nem adott ki közleményt az együttes, de ezen a héten hivatalossá vált, hogy elköszöntek Lőrinc Antaltól.

Még nem tudom, hogy melyik mérkőzésre megyünk együtt legközelebb, de ideje rettegni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában