Kosárlabda

2023.11.22. 14:20

Ünnepélyes keretek között köszönt el a pécsi közönség Szücs Rékától

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Vasárnap, ünnepélyes keretek között köszönt el az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata és a pécsi közönség a huszonnyolc esztendős Szücs Rékától, aki az előző idény végén felhagyott az aktív kosárlabdával.

A baranyai kiválóság 2014. október 19-én mutatkozott be először az élvonalban, 19 esztendősen a PEAC Pécs-ben, ahol kilenc profi szezonjából két év megszakítással (2018/19; 2019/20 – DVTK, PINKK) hetet töltött el. A Vasas elleni debütálás remekül sikerült Szücs Réka számára, ami után összesen 275 hivatalos tétmérkőzésen húzta magára az NKA Universitas Pécs mezét, és 824 pontot szerzett, ráadásul ebből 118 hárompontos volt.

– Már egy ideje fontolgattam a visszavonulást, hiszen fokozatosan vesztettem el a motivációmat, és igazából kicsit a szeretet is a kosárlabda felé, és most jutottam arra a döntésre, hogy jobb lenne, ha elkezdeném a kosárlabda utáni életemet. Mindenesetre amióta abbahagytam a játékot, azóta nagyon sok meccsre kijárok. Persze tudtam, hogy olyan távol nem fogok kerülni a sportágtól, de örülök, hogy csak kívülről kell néznem az eseményeket. Két momentum van, ami örökre megmarad az egész életem során: az egyik még egy PINKK-es időszakból, mikoris a BEAC ellen egy fontos meccsen az én triplámmal tudtunk nyerni az utolsó másodpercben, a másik pedig a PEAC színeiben volt, mikor ugyancsak az utolsó másodpercben én dobtam a nyerő triplát. Ezek azok a pillanatok, amelyek örökre megmaradnak bennem – nyilatkozta Szücs Réka a hétvégi bajnoki félidejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában