Futsal

2023.12.23. 14:20

Egy felejthetetlen búcsú, ahol a pécsiek nagy bánatára kiszakadt a gólzsák

Egy félidőn át tartotta a lépést a PTE-PEAC futsalcsapata a bajnokaspiráns Veszprémmel az élvonalbeli bajnokság tizennyolcadik fordulójában, de a második játékrészben a házigazda kegyetlenül kihasználta a hibákat, így igencsak szépre sikeredett a brazil Everton Felipe búcsúja.

Móga Richárd

Forrás: 1. Futsal Club Veszprém

Ezer ember felállva, vastapssal búcsúztatta közönségkedvencét, a brazil Everton Felipét, aki utoljára öltötte magára a Veszprém mezét, ugyanis az év végén családi okok miatt visszatér hazájába. Ennek fényében természetesen a csapattársak azon voltak, hogy emlékezetes maradjon a légiós utolsó magyar bajnokija, de a drukkerek is végig fergeteges hangulatot varázsoltak.

A bakonyi együttes mindezt gyorsan meg is hálálta, ugyanis már a harmadik percben zörrent a háló: Everton remek átadással kínálta meg Tatait, aki közelről nem hibázott. Aztán villámgyorsan, gyakorlatilag a semmiből, az első pécsi támadásból gól született. Forró átadása után Molnár Csongor sarokkal perdített a kapuba.

Az első félidő hátralévő részében is a házigazda dominált, sőt, Tatai révén ismét előnybe került a Veszprém, de a szünetre belátható távolságon belül maradt a baranyai alakulat.

A fordulást követően két szerencsés találattal tovább növelte előnyét a hazai csapat. Aztán bekövetkezett az, amire talán a legjobban várt a publikum: Tatai kilenc méterről elvégzett szabadrúgásából Tonhoz passzolt, aki védhetetlenül bombázott a hosszú felsőbe.

Nem sokkal később Fellembek is feliratkozott a gólszerzők közé, így már 6–1-et mutatott az eredményjelző. Örömteli, hogy nem adta fel Élő Tibor legénysége, jött egy pécsi tűzijáték, minek eredményeként Vénosz betalált, de a helyzetek alapján jobban is felzárkózhatott volna a vendégcsapat.

Az utolsó pillanatokban még Tont buktatták a hatoson belül, büntetőből be is találhatott volna, de Wilkesz védett, azonban a kipattanót Tatai kíméletlenül bevágta.

Ezzel a PTE-PEAC 7–2-es vereséget szenvedett a 2023-as naptári év utolsó mérkőzésén, így a tizedik helyről lehet várni a folytatást.

1. Futsal Club Veszprém–PTE-PEAC 7–2 (2–1)

Férfi Futsal NB I., tizennyolcadik forduló. Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Vass (Horváth, Papp). Veszprém: Koncsol – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér. Cserék: Oswald, Spandler, Fridrich, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M., Lux. Vezetőedző: Fehér Zsolt. PTE-PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G. Molnár Cs., Palvek, Forró, Koller, Spánitz, Aszalós, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor

Gólszerzők: Tatai (3., 8., 22., 40.), Gerencsér (21), Ton (25.), Fellembek (27.), illetve Molnár Cs. (4.), Vénosz (35.)

Fehér Zsolt, a Veszprém vezetőedzője: – Készültünk a Pécs játékára, s úgy gondolom, hogy meg is oldottuk ezt a feladatot. Szenzációs féléven vagyunk túl egy-két kisiklással. Köszönöm a játékosaimnak a hozzáállásukat, s Magyarország legjobb futsalszurkolóinak az egészéves biztatást. Nagyon örülök a győzelemnek, amellyel bebiztosítottuk a helyünket a felsőházban. Ton személyében egy olyan játékos hagy el minket, aki idén harminc gólunkban vállalt kulcsszerepet. Itt a lehetőség, hogy még több játékpercet adjak a fiataljainknak.

Élő Tibor, a PTE-PEAC vezetőedzője: – Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket. Tudtuk azonban, hogy a Veszprém egy nagyon jó csapat, amely minden téren előttünk jár. Olykor túlságosan is tiszteltük a vendéglátónkat, amely ki tudta használni a hibáinkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában