Labdarúgás

2023.12.12. 14:20

Kőművesek, rendőrök, asztalosok, akik ősszel mindenkit legyűrtek

Rendőr, csomagszállító, asztalos, kőműves, villanyszerelő és CNC gépkezelő is tagja annak a palotabozsoki labdarúgócsapatnak, amely az idei AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei III.-as bajnokságban még nem vesztett pontot, így hibátlan szériával telelhet az élen.

Móga Richárd

Forrás: Palotabozsok/Bátai László

Egy irigylésre méltó társaság jött össze Palotabozsokon, ahol a hangulatra általában nem lehet panasz, de a szebbnél szebb sikerek sem maradnak el. Miután a csomagszállító kézbesíti a csomagot, az asztalos elkészíti imádott bútordarabunkat, összejönnek társaikkal együtt egy nyolcszáz fős faluban, és hódolhatnak kedvenc sportáguknak. Ráadásul igencsak eredményesen teszik mindezt.

Arról már írtunk korábban portálunkon, hogy az egy osztállyal feljebb szereplő Szederkény megállíthatatlanul robog előre, ami ugyancsak elismerésre méltó, de a Palotabozsok tette talán azért tűnik valamivel nagyobb dolognak, mert országszerte a vármegye három általában nem az ilyesfajta sikertörténetektől hangos. Inkább a hatalmas különbségekről és a botrányokról lehet beszélni.

A listavezető mind a kilenc bajnokiját behúzta, ráadásul a gólarány is elég mutatós. Az őszi idény alatt negyvennégyszer mattolt, és csupán négyszer kapitulált. Az éllovas 10–0-ás, 8–0-ás, 5–0-ás, valamint két 4–1-es sikerrel is büszkélkedhet. Leginkább a legfőbb riválisa, a Borjád vendégeként szenvedett meg, de ott is magabiztosan menedzselte az eseményeket a Palotabozsok a nyolcvankilencedik percig, majd a házigazda ugyan szépített, de egyenlítésre már nem futotta, pedig a gól után megfogyatkozott a bozsoki gárda (1–2).

A csapat gólfelelőse a tavalyi évekhez hasonlóan a 44 esztendős Bátai László, aki civilben asztalosként tevékenykedik. A sokat látott spíler az idei szezonban már tíz találatnál jár, igaz, tavaly harmincháromnál, előtte pedig huszonötnél állt meg.

– Talán a csapategység a titkunk. Egymásért küzdünk minden meccsen, veszekedés nélkül – nyilatkozta portálunknak Bátai László, az együttes gólgyárosa. – Ha valaki hibázik, mindig jön valaki, aki besegít. Egymást biztatva megyünk előre a cél felé. Szerencsére az erős támadójátékunk mellé egy jó védekezés is társul, ez látszik a gólarányunkon. Elsődleges célunk a dobogón végezni, de persze legbelül mindenki szeme előtt az aranyérem lebeg, s ezzel történelmi sikerhez juttatnánk a falut. Próbáljuk jó és eredményes játékkal meghálálni a nézőknek a szurkolást, és azoknak, akik támogatják, segítik a csapatot.

A Palotabozsok labdarúgócsapata történelme során már többször végzett a második, illetve a harmadik helyen, de az aranyérem még várat magára. Ha viszont tavasszal folytatja parádés sorozatát a klub, akkor májusban kitörhet a faluban a futballünnep.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában