Bama.hu videó

2023.12.10. 16:52

„Menjél kis kamion!”, s már repült is a térd a PVSK csarnokában (videó és galéria)

Nagyszerű hangulatú, s izgalmas mérkőzésekkel tarkított kupával emlékezhetett meg a PEAC és a Nagy András Küzdősport Egyesület utóbbi névadójáról, illetve a nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt mesterről, Blazsekovics Ferencről a PVSK csarnokában.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Lázas készülődés és izgalom töltötte meg szombaton már a reggeli órákban is a Szamosi Nándor Sportcsarnokot. A muaythai és a K1 kiválóságai méregették egymást, s igyekeztek kitalálni, hogy az épp felállított ringben milyen taktikával érhetnek el majd sikert. 

A rendező PEAC és NAKE sportolói mellett ráadásul a város nevének öregbítéséért léptek a szorítóba a Dozso SE, a Pécsi BJJ SE harcművészei is, de hazai együttesként tekinthetünk a harkányi Muay Thai Krabi Krabong Gym-re is. Az ő feladatuk volt, hogy az ország minden pontjáról érkező riválisok ellen megmutassák, milyen kiváló képzést kaptak.

Már a korai bemutató meccsek is nagy ováció mellett zajlottak a megnyitó után, amely során Nagy András sikereiről, életéről, valamint a nyáron elhunyt mester, Blazsekovics Ferencről is megemlékeztek a szervezők.

Másodjára még U11-es korosztályú sportolók léptek a ringben, Szabó Dominik (RE-GYM) és Hoppál Attila (SZVSE), akik nagy energiával vetették bele magukat az egymás elleni küzdelemben a szokásos rituálét követően. Nem is tehettek másképpen, hiszen a lelátóról is űzték őket. „Menjél kis kamion!” – kiabálta be valószínűleg valamelyik ifjonc édesapja, s ő eleget is tett a kérésnek. Végül ebből a csatából a fővárosi Szabó került ki győztesen.

Nem sokkal később a csupán pár évvel idősebb lányok is bemutatkozhattak a ringben, s rajtuk már igazán látszott a képzettség. Fodróczy Anna és Balassa Nikolett nagyon keményen űzték egymást, végül utóbbi győzött. Ez pedig csak ízelítő volt abból, amit később láthatott a közönség, hiszen a folytatásban egyre tapasztaltabb sportolók ugrottak egymásnak nívós párharcokra.

A kupán 83 versenyző és 20 egyesület nevezett, az előzetesen várt létszám sérülések, illetve betegségek miatt csökkent valamelyest.

A baranyai eredmények

1. hely: Polgár Ádám Norbert (PEAC, muaythai), Hordós Honor (PEAC, muaythai), Hordós Hedvig (PEAC, muaythai), Orsós György (DOZSO SE, K1), Pap Bálint (DOZSO SE, K1).
2. hely: Karádi Zoltán (DOZSO SE, K1), Németh Ramiro (Muay Thai Krabi Krabong Gym, muaythai), Deutsch Daren (Pécsi Brazil Jiu-Jitsu Sportegyesület, K1), Grigulák Szilárd (Pécsi Brazil Jiu-Jitsu Sportegyesület, K1).
Videó és galéria: bama.hu

Ugyan nem mindenki lépett úgy ringbe, hogy trófeáért küzdött volna, de ez semmit nem vett el abból, amilyen teljesítményt bevítt a kötelek közé. Az első gongtól az utolsóig látszott még a legkisebbeken is, mennyire komolyan veszik az összecsapást, s tudásuk legjavát adják.

Bemutató mérkőzést vívtak az eseményen: Lajó Attila István (PEAC, muaythai, Kunsági Levente (PEAC, muaythai), Schwindl Hajnalka (PEAC, muaythai, Bartucz Ricco (PEAC, muaythai), Kóros Attila (PEAC, muaythai), Százúj András (Muay Thai Krabi Krabong Gym, muaythai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában