Kosárlabda

2024.01.31. 20:30

A Real Madrid ellen is villoghatott a pécsi tehetség

Móga Richárd

Fotó: Korponai Tamás

Podgoricában rendezték meg az idei Adidas Nex Generation Tournament egyik állomását, ahol többek között a Bayern München és a Real Madrid U18-as csapata is szerepelt. Az országot az NKA Pécs kiválósága, a mindössze tizenhét esztendős Lukácsi Gábor képviselte igencsak eredményesen.

A baranyai játékos az U18 Next Generation Team Podgorica névre keresztelt együttesben kapott helyet, az ALBA Berlin legyőzéséből (53-93) pedig 11 ponttal, 3 lepattanóval, 4 gólpasszal és 1 szerzett labdával vette ki a részét.

A második megmérettetésen, a Cholet Basket ellen is villogott Lukácsi: tíz pontot és egy lepattanót jegyzett, ráadásul pontjaiból hatot a sorsdöntő negyedik negyedben szerzett, tehát kijelenthetjük, hogy kulcsszerepe volt a sikerben (82–86).67).

A harmadik találkozón az U18 SC Derby Podgorica sokáig megállíthatatlannak tűnt, de az utolsó felvonásban fordított a rivális, így Lukácsiék megnyerték a csoportjukat, és készülhettek a Real Madrid elleni fináléra. A döntőben tíz pontos előnye is volt az alakulatnak még az utolsó etap kezdetén, de a spanyol brigád hatalmasat hajrázott (79–86). Lukácsi Gábor másfél percet kapott, de így is elmondható, hogy tevékeny részese volt annak, hogy csapata eljutott a döntőbe.

Forrás: hunbasket.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában