Kosárlabda

2024.01.19. 12:01

„Az edző melyik meccset nézte?” – kupabúcsú utáni visszhang

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Megnyerte az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata idei utolsó nemzetközi mérkőzését, de a továbbjutást nem sikerült kiharcolni. A vezetőedző a nyomást és a rutintalanságot hangsúlyozta ki, Peyton Williams pedig a támadásokat tekintve volt elégedettlen.

Mindenesetre a klub közösségi felületén írtak olyanok, akik másképp látták a dolgokat.

Az edző megint melyik meccset nézte??? Mélyen tudása alatt játszott a csapat, rengeteg hibával, kihagyott büntetővel és triplával! Ez a török együttes semmivel sem volt jobb nálunk! Ez egy elszalasztott lehetőség...

Ezzel a költői kérdéssel sokan egyetértettek, sőt, a játékosokat is górcső alá vették.

Igen, egyre kérdésesebb ez az edző... Nem ismerem a meccs statisztikáját, de szerintem mi a triplát 15%-ban dobtuk, az ellenfél meg 45%-ban. De volt olyan támadás is, ahol a kimaradt ziccer után háromszor lett a mieinké a lepattanó, gól mégsem. Ha ennyire megremeg a keze valakinek, egy ilyen „jelentőségű” meccsen, az hagyja abba...

Jovan Gorec, a Pécs vezetőedzője: – Gratulálok az ellenfélnek, és sok sikert kívánok nekik a nyolc között. Jó meccset játszottunk, sőt, három és fél percnyi kihagyástól eltekintve mindkét találkozón jól játszottunk, és nyolcvan pont alatt tartottuk otthon és idegenben is azt a Kayserit, akik rendszerint 80 fölött termelnek a török bajnokságban. A 11 ledolgozandó pont miatt sokszor siettettük a támadásainkat, elhamarkodott döntéseket hoztunk, de összességében nem lehetek elégedetlen, hiszen így is sok tiszta dobóhelyzetet alakítottunk ki, más kérdés, hogy részben a nyomás, részben a rutintalanságunk miatt egy jelentős részüket kihagytuk.

Peyton Williams, a Pécs kiválósága: – Tudtuk előre, hogy nehéz mérkőzés lesz, és úgy is lett. Szívünket-lelkünket kitettük a pályára, beleadtunk mindent, de nem egyszerű azzal a tudattal játszani, hogy nem elég egyszerűen nyerni, minimum 12 ponttal kell. Jól védekeztünk, de támadásban szenvedtünk, és emiatt nem sikerült elérni a kitűzött célunkat.

Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata legközelebb vasárnap 18.30-tól, a TFSE-MTK vendégeként léphet parkettre az élvonalbeli bajnokság tizenegyedik fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában