Röplabda

2024.01.05. 13:01

Bátran dobják mély vízbe a fiatal pécsi tehetségeket

Nagyon erős őszt produkált a PTE-PEAC NB II.-es férfiröplabda-csapata, ezt igazolja a bajnokságban elfoglalt dobogós pozíciójuk is, de még nehéz mérkőzések várnak Szabó Tamás legénységére. A tréner összegezte az eddigi szereplést.

Móga Richárd

Forrás: PTE – PEAC Röplabda Szakosztály

– Ha valaki azt mondja a szezon elején, hogy harmadik lesz a csapat a szezon ezen szakaszán, elfogadta volna? 
– Nem volt konkrét helyezés szerinti célkitűzés, csak az volt a kérésem, hogy a saját játékunkat játsszuk, és meglátjuk, hogyan reagálnak rá az ellenfelek. A helyezést mindig az első kör után szoktuk közösen megfogalmazni az együttessel. 

– Összességében elégedett az őszi teljesítménnyel? 
– A pontvadászat őszi fordulói nagyon jól sikerültek, összesen két csapattól szenvedtünk vereséget, és akkor is ötszettes találkozón maradtunk alul, ami azt jelenti, hogy ezeken is szereztünk egy pontot. Nagyon fontos, hogy pont nélkül egyszer sem hagytuk el a parkettet, és csupán öt pontot vesztettünk eddig az idei kiírásban. 

– Melyik mérkőzés marad emlékezetes? 
– A bajnokságban egy emlékezetes csatánk volt, sajnos negatív kimenettel. A Győr csapatát az előző szezonban minden alkalommal sikerült legyőzni, de az idei pontvadászatban rengeteget fejlődtek. Az ellenük játszott összecsapás nagyon kiélezett volt, többször is megnyerhettük volna a meccset, de végül a győriek akarták jobban a győzelmet. Három nagyon szoros szett volt: 30–28 a mi javunkra, 26–24 a Győrnek, és az ötödik szett is 15–13 lett. 

– Nagy jövés-menés várható a téli időszakban? 
– Nem lesz nagy számú játékosmozgás januárban, ám annál nagyobb veszteség fog bennünket érni, hiszen Takács Barnabás többévnyi meghatározó pécsi szereplés után hazaköltözik Szombathelyre. Előtte még szerepel velünk a nevelőegyesülete elleni második találkozón, ugyanis elmondása szerint idén már nem szeretne ellenünk játszani. 

– Milyen eredménnyel lenne elégedett tavasszal? 
– Az idei bajnokságban négy erős csapat van, így kiélezett küzdelem lesz majd a folytatásban a legjobb háromba kerülésért, főleg úgy, hogy mindegyik esélyes ellenféllel játszunk még egy mérkőzést. Az NB II. színvonala évről évre emelkedik, egyenesen arányosan az együttesek átlag­életkorának csökkenésével, ezért úgy gondolom, hogy pár éven belül nagyon komoly ütközetek lesznek a pontokért a kiírás minden bajnokiján. A mi csapatunkban is folyamatosan zajlik a fiatal, tehetséges játékosok beépítése, ami hosszú távon biztosítja a minőségi szereplést. A bajnokságban most egy rövidebb szünetet tudhatunk magunk mögött, amit a hiányosságok pótlására használtam fel, majd január 6-án a szombathelyi fordulóval folytatódik a pontvadászat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában