Kosárlabda

2024.01.17. 13:00

Beválogatták az NKA Universitas Pécs kiválóságát is a magyar válogatott bőkeretébe

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Kihirdette a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gasper Okorn a bő keretet, amellyel a februári Európa-bajnoki selejtezőkre készül. Ez alapján a nemzeti csapat edzéseit az NKA Universitas Pécs NB I.-es újonc gárdájának egyik meghatározó játékosa, Meleg Gergő is látogathatja majd.

Kérdés, hogy a jókezű, 206 centiméteres magasember milyen állapotban utazhat majd el az összetartásra, hiszen hetek óta egy sérüléssel bajlódik, ami miatt már több bajnoki mérkőzést is ki kellett hagynia az elmúlt időszakban. Pontosan nem közölte a klub, hogy mikor térhet vissza a teljes értékű munkához, illetve ami még fontosabb lenne, a pályára mérkőzés környezetben. Azt viszont jelezték, hogy a legjobb szakemberek foglalkoznak azzal, hogy ez mielőbb megtörténhessen.

Nem csak a 4-es, 5-ös poszton bevethető játékosára lehet azonban büszke a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, hiszen a kihirdetett keretben ott van újra Pongó Marcell is, aki jelenleg ugyan a címvédő Szombathely irányítója, de Pécsett nevelkedett.

A bő keret: Benke Szilárd, Filipovity Marko, Golomán György, Hanga Ádám, Mikael Hopkins, Keller Ákos, Lukács Norbert, Maronka Zsombor, Meleg Gergő, Mócsán Bálint, Perl Zoltán, Pongó Marcell, Somogyi Ádám, Tanoh Dez András, Tóth Ádám, Valerio-Vincent Bodon, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában