Kosárlabda

2024.01.24. 09:30

Itt a lét a tét: a négyesdöntőért szállhatnak harcba a pécsi kosarasok szerda este

Nagy durranásra készül az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, persze ehhez borítani kellene a papírformát a Zalakerámia vendégeként szerdán 18 órától. Mindenesetre egy sikerrel Goran Tadic együttese bejutna a Magyar Kupa négyesdöntőjébe, ami még felejthetetlenebbé tenné ezt a történelmi idényt.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Nem is olyan régen még azt lehetett ünnepelni, hogy az akkor még NKA Pécs névre hallgató férfikosárlabda-csapat a városi rivális ellen, a döntő ötödik meccsének utolsó negyedében hátrányból fordítva harcolta ki a feljutást. Nos, a siker íze azóta már elmúlt, csak valahol a játékosok és a szurkolók emlékezetének mélyén van meg, de abban mindenki egyetérthet, hogy ez a történelmi szezon is igencsak eseménydúsan és sikeresen alakul. Ráadásul most egy újabb nagy tettet lehet végbevinni, ugyanis egyetlen győzelemre van Goran Tadic legénysége attól, hogy bejusson a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa áprilisi négyesdöntőjébe. 

Az NKA Universitas Pécs a hétvégi Sopron elleni sikerének köszönhetően (89–83) egy négymeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg, míg a Zalakerámia legutóbbi négy bajnokijából kettőn ünnepelhetett. A két klub az élvonalbeli pontvadászat hatodik fordulójában, november elején már találkozott egymással, de akkor az utolsó negyedben megremegtek a pécsi kezek (80–78). 

A hazai pálya előnye és a csapatok bajnokságban elfoglalt helye (Zalakerámia 7., Pécs 11.) alapján a fogadóirodák szerint hazai továbbjutás várható, de a baranyai alakulat már számtalanszor borította az idei idényben a papírformát, az pedig biztosan külön motiváló, hogy ebben a történelmi szezonban oda lehet érni a legjobb négy közé a kupában.

A negyeddöntő többi párharca: Falco-Vilcano Energia KC Szombathely–Arconic-Alba Fehérvár, Egis Körmend–SZTE-Szedelák, NHSZ-Szolnoki Olajbányász–DEAC, (mindegyik 18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában