Kosárlabda

2024.01.18. 09:30

Kellenek a szurkolók a történelmi tetthez

Nem túlzás azt állítani, hogy az idény eddigi legfontosabb mérkőzésén bizonyíthat csütörtökön 18 órától az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, ugyanis tizenkét ponttal kell hazai környezetben nyerni a Melikgazi Kayseri ellen, hogy a pécsi klub bejusson az Európa-kupa negyeddöntőjébe, ahová még sosem sikerült.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Pokoli hangulat fogadta Jovan Gorec lányait egy hete Törökországban, ahol a szurkolók minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy kedvenceik ünnepelhessenek a találkozó végén. A házigazda komoly támogatást kapott tehát a nézőtérről, de azzal nem váltak túl szimpatikussá, hogy minden pécsi támadásnál fülsüketítő füttykoncert vette kezdetét. Talán ennek is betudható, hogy az utolsó negyedben gyakorlatilag semmi nem jött össze a vendégoldalon, így a Kayseri egy 21–6-os felvonással megfordította az összecsapást. 

Eljött a revans ideje, hazai terepen lehet megfordítani a párharcot, de ehhez minden szurkolóra nagy szükség van. Hatodik emberként kiegészülve kell támogatni az együttest, és a nehéz periódusokon át kell segíteni a lányokat, máskülönben nincs esély. 

Jovan Gorec, a Pécs vezetőedzője: – Nagyon fontos összecsapás vár ránk csütörtökön, ennek megfelelően hatalmas elánnal fogunk belemenni már az elejétől kezdve a mérkőzésbe! Szeretnénk kiharcolni a továbbjutást, amivel elérnénk a klub történetének legjobb Európa-kupa-eredményét. Tudjuk, hogy egy rendkívül nehéz találkozó vár ránk, de ha kijavítjuk azokat a hibákat, amiket odakinn, Törökországban elkövettünk, és végig, negyven percen keresztül koncentráltak leszünk, türelmesen és okosan játszunk, akkor lesz esély ezt a klubtörténeti sikert kiharcolni. Teljes szívünkkel, eszünkkel és minden idegszálunkkal azon leszünk, hogy ez sikerüljön! Nagyon számítunk a szurkolóinkra, fontos szerepük lesz, hogy hazai pályán az ő segítségükkel érjük el ezt a sikert, és nagyon lényeges lesz, hogy velük együtt tudjunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, nekünk pedig lendületet és energiát adjanak a lelátókról. Mindenkit nagy szeretettel várunk csütörtökön a mérkőzésre! 

Sydney Wallace, a Pécs légiósa: – Egy igazi, nagy mérkőzés vár ránk a Kayseri ellen. A kinti találkozón sajnos egy kisebb gödörbe kerültünk az utolsó öt percben, így most van egy jelentős hátrányunk, ahonnan vissza kell jönnünk. Kemény munka lesz, de bízom benne, hogy meg tudjuk csinálni, hiszen itt vannak mögöttünk a szurkolóink is! Koncentrálnunk kell, keményen játszani, és mindent megtenni, amit csak lehetséges. A győzelem kulcsa a jó védőmunka lehet, kevesebb pontot kellene kapnunk a festékből, a palánk alól. Oda kell figyelnünk a kulcsjátékosaikra, hogy ne engedjünk nekik sok teret, és megnehezítsük a dolgukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában