Pétanque

2024.01.29. 11:01

Rárúgták az ajtót a mezőnyre a PVSK kiválóságai

Móga Richárd

Forrás: PVSK Pétanque

Kiválóan kezdte az idei versenyszezont a PVSK Pétanque csapata, hiszen két hete, a téli triplett országos bajnokságon a Kovács Zoltán, Gál Károly, Bús Benedek (utóbbi Balaton SE) hármas veretlenül lett bajnok, Tálosi Krisztián pedig két veszprémi társával, Kopasz Zoltánnal és Babai Gáborral harmadikként végzett. 

Továbbá az elmúlt hétvégén a páros téli bajnokságot rendezték, ahol Gál Károly és Bús Benedek ott folytatta, ahol abbahagyta, ugyanis ezúttal is veretlenül végzett az élen. Érdekesség, hogy a döntőben a Tálosi Krisztián, Babai Gábor duót sikerült legyőzni. Gál Károlyt kezdését külön érdemes kiemelni, hiszen két versenyen 12–0-ás győzelmi sorozatot, valamint két aranyérmet tudhat maga mögött.

Február első hétvégéjén a szakosztály több csapattal vesz részt Újvidéken egy nemzetközi versenyen, ahol nyolc országból szombaton 64 triplett, vasárnap 96 duplett csapat indul. A PVSK és az újvidéki Strand Klub pétanque egyesület között tavaly óta formálódó együttműködés első eseménye ez a verseny. 

Azt pedig érdemes észben tartani, hogy idén négyen is – Tálosiné Mocsirán Ágnes, Gál Károly, Nagy László, Kovács Zoltán – szerepelhetnek a válogatottban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában